Nefis mi nefis harika bir kurabiye tarifi. Hazırladıktan sonra,muhafazalı bir saklama kabına koyduktan sonra 2 haftaya kadar aynı tazeliğini koruyor.İşte tarifimiz merak edenlere gelsin...
MALZEMELER
125 gram oda ısısında yumuşamış margarin,
1 çay bardağı sıvı yağ (110 ml.),
1 su bardağı pudra şekeri,
1 paket vanilya (5 gram),
4 yemek kaşığı dolusu nişasta,
1 tatlı kaşığı tarçın,
1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
2-2 buçuk su bardağı un (kullanılan su bardağı ölçüsü: 200 ml.).
BAYATLAMAYAN TARÇINLI KURABİYE YAPILIŞI
Bayatlamayan tarçınlı kurabiye hamurunu hazırlamak için öncelikle yumuşak margarin, sıvı yağ, pudra şekeri ve vanilya derin bir kap içerisine alınır.
Çatal yardımı ile ezilerek krema kıvamına getirilir ve üzerine tarçın ile 4 yemek kaşığı dolusu nişasta ilave edilip, karıştırılır.
Son olarak kabartma tozu ve ölçülü olarak azar azar un ilave edilerek güzelce yoğrulur (unu kontrollü olarak ekleyin).
Ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
Elde edilen kurabiye hamurundan fındıktan biraz daha büyük parçalar kopartılıp, avuç içerisinde yuvarlanır.
Şekillendirilen kurabiyeler, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir ve bütün hamur bu şekilde yapılıp bitirilir.
Şekillendirilen bayatlamayan tarçınlı kurabiye, önceden ısıtılmış 180° fırında, üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın