Bayat pideleri değerlendirmenin en lezzetli yollarından biri de onlardan salata yapmaktır! Evet, doğru duydunuz. Bayatlamış pidenizi bol malzeme ile son derece lezzetli ve aynı zamanda doyurucu bir salata yapmak için gerekli malzeme listesini ve yapılışını derledik. Hazırsanız başlıyoruz!
MALZEMELER
Sosu ve servisi için:
NASIL YAPILIR?
İlk olarak pideleri iri parçalar halinde doğrayın ve kısık ateşte tavaya azar azar zeytinyağı ekleyerek kızarmasını sağlayın. Derin bir kabın içerisine çekirdekleri çıkarılmış biberleri ve salatalıkları doğrayın ardından küp küp doğradığınız domatesleri üzerine ekleyin, halka doğranmış kırmızı soğan ve ince kıyılmış maydanozları da ekleyin. Üzerlerine baharatları, sirkeyi, nar ekşisini, limonun suyunu ve zeytinyağını ekleyip iyice harmanlanmasını sağlayın. Sunum kasesinin altına pidelerin yarısını yerleştirin. Üzerine hazırladığınız salatayı ilave edin. Peynir, fesleğen ve zeytini de üzerine serpiştirin. Son kalan pide parçalarını da ilave ettikten sonra servis edebilirsiniz. İşte bu kadar! Afiyetler olsun…