Batman'da Çiftçiler Fide Desteği ile İkinci Ürün Sebze Yetiştiriyor

Batman'da fide desteği sayesinde çiftçiler, ikinci ürün olarak sebze yetiştiriciliğine yöneliyor. Proje, 20 milyon lira gelir hedefliyor.

14.10.2024-21:34 - (Son Güncelleme: 14.10.2024-21:34) Batman'da Çiftçiler Fide Desteği ile İkinci Ürün Sebze Yetiştiriyor

Batmanlı Çiftçilerin İkinci Ürün Sebze Yetiştiriciliği

Batman ilinde, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "İkinci Ürün Sebze Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi", çiftçilere fide desteği sunarak sebze yetiştiriciliğine önemli katkılar sağlıyor.

Proje Kapsamında Sunulan Destekler

GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından finanse edilen proje çerçevesinde, 151 çiftçiye toplamda 1 milyon 414 bin 808 lira bütçe ile %70 hibeli sebze fidesi desteği verildi. Bu destekle, 300 dönüm alanda toplam 250 bin lahana, 360 bin karnabahar ve 355 bin marul tohumu toprakla buluşturuldu.

Tarım ve Orman İl Müdürü'nden Açıklamalar

Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın, bölgedeki tarım potansiyelini değerlendirerek, "Batman'da 1 milyon dönüm tarım arazisi var. Bunun 140 bin dönümü sulanabilir. Sebze üretimi için 32 bin dönüm alan kullanılıyor. Özellikle buğday, mercimek ve nohut hasadından sonra sebze yetiştiriciliğini artırmayı planlıyoruz," dedi.

Aydın, projenin 20 milyon lira gelir getirmesini ve çiftçiler için ek gelir sağlamasını beklediklerini belirtti.

Çiftçilerin Yorumları

Proje kapsamında hibe desteği alan çiftçilerden Fesih Bozkurt, Batman'ın Balpınar beldesinde karnabahar, lahana ve brokoli yetiştirdiğini ifade etti. Bozkurt, "Bu fide desteği için Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'ne teşekkür ederim. Sayesinde kaliteli sebzeler yetiştirme imkanı buldum," şeklinde görüşlerini bildirdi.

Batman'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce uygulanan

Batman'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce uygulanan "2. Ürün Sebze Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında fide desteği alan çiftçiler sebze yetiştirmeye başladı. Projeden hibe desteği alan çiftçilerden Fesih Bozkurt, (fotoğrafta) açıklamada bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal