Batman 7. Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivali Başladı

Batman 7. Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivali, ziyaretçilerini karşılamaya başladı. Vali Canalp, ilginin büyük olduğunu vurguladı.

25.10.2024-22:24 - (Son Güncelleme: 25.10.2024-22:24) Batman 7. Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivali Başladı

Batman 7. Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivali Ziyaretçileri Ağırlamaya Başladı

Bu yıl 7'ncisi gerçekleştirilen Batman Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivali, Batman Valiliği’nin himayesinde Adalet Caddesi'nde merasime açıldı. Açılış, okunan dualar ve kesilen kurdele ile yapıldı.

Vali Canalp'tan Açılış Konuşması

Festivalin açılışında konuşan Vali Ekrem Canalp, her yıl kitap fuarına gösterilen ilginin giderek arttığını belirtti. "Batman Kitap Fuarı, Türkiye’de açık alanda düzenlenen en büyük kitap fuarlarından biri. Batmanlıların fuara olan ilgisi, öylesine büyük bir boyuta ulaştı ki; 470 bin nüfuslu kentte 465 bin kişi bu fuarı ziyaret etti," ifadelerini kullandı.

Rekor Beklentisi

Vali Canalp, geçen yıl elde edilen başarıya atıfta bulunarak, "Batman Petrolspor'un şampiyonluğu gibi, kültürel alanda da Batmanlılar, Türkiye'nin şampiyonu oldular. Batmanlılardan bu yıl geçen sene kırdıkları rekoru bir kez daha geçmelerini rica ediyorum," dedi.

Edebiyatın Kalbi Batman'da Atacak

Açılıştan sonra Vali Canalp, fuar alanında kurulan yayınevi stantlarını ziyaret ederek, eserleri inceledi. Edebiyat ve düşünce dünyasından birçok ünlü ismin konuk olacağı fuar, 3 Kasım’a kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Bu yıl 7'ncisi düzenlenen

Bu yıl 7'ncisi düzenlenen "Batman Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivali" açıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal