Başvurular başladı: KYK 2023-2024 burs ve kredi başvuruları nasıl yapılır? KYK burs başvuru şartları neler?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredi başvuru ekranı an itibariyle açıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından yapılan açıklamanın ardından KYK burs ve kredi başvurularının nasıl yapılacağı ve gerekli şartları araştırmaları hızlandı. İşte detaylar…

12.10.2023-12:29 - (Son Güncelleme: 12.10.2023-12:29) Başvurular başladı: KYK 2023-2024 burs ve kredi başvuruları nasıl yapılır? KYK burs başvuru şartları neler?

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren KYK burs ve kredi başvuruları an itibariyle başladı. Eğitim hayatları için ekonomik bir katkı anlamı taşıyan KYK burs ve kredi başvurularının nereden ve Nasıl yapılacağını öğrenmek isteyenler arama motorlarını meşgul etmeyi sürdürüyor. Peki KYK 2023-2024 burs ve kredi başvuruları nasıl yapılır? KYK burs başvuru şartları neler?

KYK 2023-2024 burs ve kredi başvuruları nasıl yapılır?

Burs/kredi başvuruları her yıl yazılı ve görsel basın yoluyla kamuoyuna duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir.

Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

KYK Burs ve Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır

KYK burs başvuru şartları neler?

KYK burs ve kredi başvurularının başlamasına kısa bir zaman kala, kimlerin burs başvurusu yapabileceği belli oldu. buna göre;

Ön lisans öğrencileri,

Lisans öğrencileri,

İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, (intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.

Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,

Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.

Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

KYK burs kesilme nedenleri neler?

KYK burs ve kredileri şu sebeplerden dolayı kesilebilir:

• Başarısız olma,

• Öğretim kurumundan ayrılma, çıkarma veya en az bir yarıyıl uzaklaştırma cezası alma,

• Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma, ders kaydı yaptırmama

• Öğretim kurumunun kapatılması,

• Bakanlığımıza bağlı yurtlardan “yurttan süresiz çıkarma cezası” alma,

• Kesin hükümle mahkûm olma hallerinde öğrencilerin bursu kesilmektedir.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal