Başkan Erdoğan, G7 Zirvesi'nde! BAE Devlet Başkanı İle Bir Araya Geldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya'da düzenlenen G7 Liderler Zirvesi kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme, iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel konuların ele alındığı önemli bir platform oldu.

14.06.2024-16:45 - (Son Güncelleme: 14.06.2024-17:01) Başkan Erdoğan, G7 Zirvesi'nde! BAE Devlet Başkanı İle Bir Araya Geldi!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan ve Al Nahyan arasındaki görüşme, Türkiye ile BAE arasındaki işbirliği potansiyelini artırmaya yönelik adımları da kapsadı. İki lider, bölgedeki güncel gelişmeleri ve İslam Dünyası'nın karşı karşıya olduğu ortak zorlukları ele alarak, birlik mesajları verdi.

Özellikle İsrail'in Filistin topraklarında uyguladığı insanlık dışı politikalar konusunda ortak bir tutum sergilenmesi gerektiğine vurgu yapan Erdoğan, Gazze'de acil ve kalıcı bir ateşkesin sağlanması ve bölgeye yönelik insani yardımların kesintisiz bir şekilde ulaştırılmasının önemini vurguladı.

Bölgesel barış ve istikrar

Başkan Erdoğan'ın BAE Devlet Başkanı ile gerçekleştirdiği bu kritik görüşme, bölgesel barış ve istikrarın sağlanmasına yönelik atılan önemli adımlar arasında yer aldı. Türkiye'nin bölgedeki aktif rolü ve işbirliği çabaları, uluslararası ilişkilerdeki etkin ve sorumlu duruşunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal