Kimi besinler çaresinin sadece ilaçlarda olduğunu düşündüğümüz bazı hastalıklara iyi geliyor. peki hangi besinler nasıl yenmeli birlikte bakalım.
Havuç / baş ağrısı
yapılan araştırmalarda unutkanlığa en iyi gelen besinin havuç olduğu tespit edilmiştir. modern çağda artan unutkanlık ve alzheimer risklerini azaltan havuç aynı zamanda kronik baş ağrılarına da iyi gelir. uzmanlar haftada en az iki defa havuç suyu tüketilmesini önerir.
Sarımsak / kolestrol
içerdiği antioksidandan ötürü kandaki zararlı toksinleri azaltıp kötü kolesterolü düşürür. bu, vücudun kanını dengeleyip damar tıkanıklığını engeller. kalp hastalıklarının da oluşmasını engeller.
Portakal / grip
c vitamini açısından doğada en zengin gıda olan portakal, bağışıklığı kuvvetlendirerek hastalıklara karşı vücudun direncini yükseltir.
Enginar / karaciğer
bazı gıdalar karaciğerde iltihaplanmaya sebep olur. uzmanlar bu durumu önüne geçmek için haftada bir de olsa enginar yemeği tavsiye eder.
Ispanak / diş çürümesi
magnezyum, fosfor ve iyot mineraller açısından zengin olan ıspanak kemik ve kas gelişimine katkıda bulunur. bu açıdan ıspanak diş çürümesini de önler.