Bartın'da Şiddetli Rüzgar ve Sağanak Yağış Hayatı Olumsuz Etkiliyor

Bartın'ın Amasra ilçesinde etkili olan fırtına, deniz ulaşımını olumsuz yönde etkiliyor.

01.10.2024-10:44 - (Son Güncelleme: 01.10.2024-10:44) Bartın'da Şiddetli Rüzgar ve Sağanak Yağış Hayatı Olumsuz Etkiliyor

Bartın'da Şiddetli Hava Koşulları

Bartın'ın Amasra ilçesinde sağanak yağış ve saatteki hızı 80 kilometreyi bulan rüzgar, hayatı olumsuz etkiliyor. Rüzgarın etkisiyle dalga boyları 6 metreyi aşarak tehlikeli bir boyuta ulaştı.

Denizde Güvenlik Önlemleri Artıyor

Dalga ve akıntıların tehlike oluşturması nedeniyle, tekneler liman içinde güvenli bölgelere alındı. Bu durumu cep telefonları ve fotoğraf makineleriyle kaydetmeye çalışan bazı kişiler için, polis ve zabıta ekipleri deniz kenarına yaklaşılmaması adına dikkatli önlemler aldı.

Oruç Reis ve Balıkçı Tekneleri Beklemede

Olumsuz hava koşulları üzerine, dün limana sığınan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na ait sismik araştırma gemisi "Oruç Reis" ile birlikte, çok sayıda balıkçı teknesi de bekleyişini sürdürüyor.

AFAD Ekipleri Hazır Bekliyor

Ayrıca, yağış ve fırtınanın oluşturabileceği olumsuz durumlara karşı, Kayseri, Yalova ve İstanbul'dan bölgeye gönderilen Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri, botlar ve 8x8 arazi araçları ile birlikte teyakkuzda bekliyor.

Bartın'ın Amasra ilçesinde saatteki hızı 80 kilometreye ulaşan rüzgarın etkisiyle dalga boyu 6...

Bartın'ın Amasra ilçesinde saatteki hızı 80 kilometreye ulaşan rüzgarın etkisiyle dalga boyu 6 metreyi aştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal