İçeriğinde bulunan yüksek protein sayesinde neredeyse etten alınan proteini karşılayan barbunya, haftada en az 2 kere tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Birçok tarifte kullanılan barbunya, Türk mutfağında oldukça popülerdir. Ülkemizde genellikle Ege ve Akdeniz bölgesinde yetişen barbunya kısmen Anadolu ve Karadeniz bölgesinde de yetiştiriliyor. Oldukça doyurucu olan barbunya özellikle kış aylarında tüketilmek için stok yapılır. Sizin için barbunyanın faydalarını bir araya getirdik. İşte detaylar...
BARBUNYANIN FAYDALARI
Baklagiller ailesinden olan barbunya, bu aileye ait olan diğer tüm besinler gibi protein açısından oldukça zengindir. Pembe ve beyaz benekli olan barbunya, sıcak ve soğuk olmak üzere tüketilir. Haftada en az 2 kere tüketilmesi tavsiye edilen barbunyanın faydalarını ise şu şekilde:
BARBUNYANIN BESİN DEĞERİ
Karbonhidrat: 22.81
Protein: 8.67
Yağ: 0.5
Lif: 6.4
Kolesterol: 0
Sodyum: 2
Potasyum: 403
Kalsiyum: 28
Vitamin A: 0
Vitamin C: 1.2
Demir: 2.94