Barbunya Pilaki Nasıl Yapılmalı?

Sofraların sevilen lezzeti barbunya pilaki tarifini sizin için derledik. Bu lezzeti, tarif defterinize eklemeyi unutmayın. Şimdiden afiyet olsun.

17.09.2021-17:57 - (Son Güncelleme: 17.09.2021-17:57)

Sofraların sevilen lezzeti barbunya pilaki tarifini sizin için derledik. Bu lezzeti, tarif defterinize eklemeyi unutmayın. Şimdiden afiyet olsun.

BARBUNYA PİLAKİ TARİFİ

Malzemeler:

- 1/2 su bardağı zeytinyağı

- 1 adet soğan – rende

- 1 tepeleme tatlı kaşığı domates salçası

- 1 adet havuç – küçük küp doğranmış

- 1 adet patates – küçük küp doğranmış

- 3 diş sarımsak

- 1 adet iri boy domates

- 500 gr. taze barbunya

-Tuz

- Karabiber

- 1 yemek kaşığı toz şeker

- 1 adet defne yaprağı

- 3 su bardağı su

- 1/2 su bardağı zeytinyağı 

- Maydanoz – ince kıyılmış

Hazırlanışı: Tencereyi ocağa alarak ısıtın.Zeytinyağını ve rendelediğiniz soğanları ekleyerek hafif kavurun. Salçayı ilave edin ve kavurmaya devam edin. Havuç ve patatesi ilave ederek kavurmaya devam edin. Sarımsağı ince dilimleyin ve tencereye ekleyip çevirip ardından ince yemeklik doğradığınız domatesi ekleyin ve karıştırın. Barbunyayı, tuz, karabiber, toz şeker ve suyunu ekleyip karıştırın. Sonrasında defne yaprağını ilave ederek kapağını kapatıp 30 dakika pişirin.Her 10 dakikada 1 kapağını açıp bir tur karıştırın. Piştikten sonra kapağını açarak zeytinyağını ilave edip kapağını kapatın ve soğumaya bırakın. Soğuyan barbunya pilakinizi servis edeceğiniz tabağa alıp üzerine maydanoz serperek servise hazır hale getirin.


YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal