Bankalar kullanıcılara duyurdu: Kredi kartında yeni düzenleme yarın başlıyor

Günlük hayatta sıklıkla kullanılan temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti yarından itibaren 750 TL’den 1500 TL’ye çıkacak. Bankalar düzenleme konusunda kullanıcılara duyuruda bulundu.

30.06.2024-12:49 - (Son Güncelleme: 30.06.2024-12:49) Bankalar kullanıcılara duyurdu: Kredi kartında yeni düzenleme yarın başlıyor

Kredi kartlarında yeni dönem yarından itibaren başlıyor. 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren kredi kartlarıyla yapılan temassız ödemelerde yeni bir döneme geçiliyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) nisan ayında bankalara ilettiği yazıya göre, temassız kart ödemelerinde artık şifresiz işlem limiti 750 TL'den bin 500 TL'ye yükseltiliyor. Bu güncelleme, tüketiciler için daha kullanışlı bir ödeme seçeneği sunarken, alışverişlerin hızlanmasını ve daha pratik hale gelmesini sağlayacak.

Koronavirüs salgınından sonra yaygınlaşmıştı

İnternethaber’de yer alan habere göre; 2022 yılında başlayan düşük temaslı yaşam tarzının etkisiyle temassız ödeme yöntemleri önem kazanmıştı. Salgın sürecinde hijyen kaygılarını azaltması ve işlemlerin güvenliğini artırması nedeniyle bu yöntemler hızla yaygınlaştı. 

Bankalar kullanıcılara duyurdu: Kredi kartında yeni düzenleme yarın başlıyor

Şifresiz işlem limitinin artırılmasıyla birlikte, tüketicilerin günlük alışverişlerinde daha fazla rahatlık ve esneklik yaşamaları bekleniyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal