Bankada mevduat hesabı olanları ilgilendiriyor: Yeni aylık getiriler belli oldu! 1,5 aylık faiz düşüşü bitti

Yatırımcıların son zamanlardaki gözdesi mevduat faizlerinde 1,5 aydır devam eden düşüş sona erdi. Merkez Bankası’nın haftalık verilerinde mevduat faizi yeniden çıkışa geçti. İşte detaylar…

07.07.2024-10:32 - (Son Güncelleme: 07.07.2024-10:32) Bankada mevduat hesabı olanları ilgilendiriyor: Yeni aylık getiriler belli oldu! 1,5 aylık faiz düşüşü bitti

Binlerce yatırımcının son zamanlardaki gözdesi olan mevduat faizlerinde son 1,5 aydır yaşanan düşüş yerini yükselişe bıraktı. Ülkemizdeki mevduat faizleri, Merkez Bankası'nın açıkladığı haftalık verilere göre 28 Haziran ile biten haftada 1-3 vadeli ortalama bileşik TL mevduat faizi yüzde 59,2 seviyesine yükseldi. Bir önceki hafta ise bu faiz oranı yüzde 58,4 seviyesindeydi. Bu artış, yaklaşık 1.5 ay süren düşüş trendinin durduğunu gösteriyor

Bankalar, daha fazla mevduat için faiz yükseltiyor

Konuyla ilgili olarak Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram şunları söyledi: “Merkez Bankası verilerine göre 1 ile 3 aylık mevduat faizlerinde artış görüldü. Önceki dönemde yaşanan düşüşün temel nedeni para bolluğuydu. Şimdi ise bankalar, daha fazla mevduat toplamak için faizleri yükseltiyorlar.”

Bayram, politika faizinin yüzde 50 civarında olduğu bir ortamda mevduat faizlerinin yüzde 60'ları geçmemesinin önemli olduğunu belirtti ve mevduat faizlerinin şu anda zirve yaptığını vurguladı.

Bankada mevduat hesabı olanları ilgilendiriyor: Yeni aylık getiriler belli oldu! 1,5 aylık faiz düşüşü bitti

Bankalarda ortalama mevduat faizlerinin yüzde 50 ile yüzde 55 arasında değiştiğini aktaran Bayram, özellikle kamu bankalarında faizlerin yüzde 50'nin altına indiğini kaydetti. Gelecek dönemde faizlerin bir miktar daha artabileceğini öngördü.

1 milyon liranın getirisi ne kadar?

1 milyon TL'nin mevduat faizinden elde edeceği aylık kazancı ise stopaj kesildikten sonra 43 bin TL ile 55 bin TL arasında değiştiğini belirtti.

Bayram ayrıca yatırım tercihleri konusunda, portföylerde mevduat ve borsanın önemli yer tuttuğunu ifade ederek, altının da cazip bir seçenek olduğunu söyledi. Dövizin ise enflasyonun altında getiri sunduğunu ve tasarruf aracı olmadığını vurguladı, yatırımcıların dövizi işlem aracı olarak görmeleri gerektiğini dile getirdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal