Haksız sebeplerle bloke konuldu ise, blokeyi koyan icra müdürlüğü ile iletişime geçildiğinde, bloke online olarak anında kaldırılacaktır.
Emekli Maaşına Konulan Blokenin Kaldırılması
Kişilerin emekli maaşlarına İİK 83. madde uyarınca yalnızca SGK prim borcu ve nafaka borçları için bloke konulabilir. Emekli kişinin SGK prim borcu veya nafaka borcu yoksa banka hesabına bloke konulamaz. Ancak böyle bir durumu bulunmadığı halde banka hesabına bloke konulduysa, kişinin Banka yetkilileri ile görüşerek blokeyi koyan icra müdürlüğünü öğrenmesi gerekmektedir. İcra müdürlüğüne bizzat müracaat ederek, blokenin haksız bir işlem olduğunu belirterek dilekçe yazması gereklidir. İcra müdürlüğü dilekçeye binaen durumu araştırarak, online olarak blokenin kaldırılması için bankaya mail gönderecektir.
Banka Borcu Sebebiyle Konulan Blokenin Kaldırılması
Banka borçları nedeniyle kişilerin maaş hesaplarına, maaşlarının dörtte birini kesmek suretiyle bloke konulması yasal bir işlemdir. Ancak maaşın tamamına bloke konulması durumunda blokeyi talep eden kişi yada kurumla görüşülmelidir. Kurum yetkilisi veya kişi ile anlaşma yoluna gidilerek ( borcu taksitlendirme) blokenin kaldırılması istenir. Bu görüşme sonunda borcun ilk taksitinin nakit olarak ödenmesi istenmekte ve borç taksidir ödenirse karşılığında makbuz verilmektedir. Bu makbuzun ve anlaşma yazısının bankaya ibrazı ile bloke kaldırılmaktadır.
Borcun Tamamının Ödenmesi
Maaşa konulan blokenin kaldırılması için borcun tamamen ödenmesi gerekir. Şayet alacaklı olan kişi blokeyi kaldırmayı kabul etmezse borcun tamamı ödenene kadar banka hesabı borç miktarı kadar blokeli olmaktadır. Borç kapatıldığında bankaya ibraz edilen borcu yoktur yazısı sonrası bloke kaldırılır.