Bamya Sevmeyenler Bile Bayılacak: Bamya Izgara Tarifi

Bamya yemeği kimilerinin bayılarak kimilerinin ise burun kıvırarak yediği sebze yemeklerinden biridir. Sevmeyenlere bile bamyayı sevdirecek harika bir lezzetin tarifini sizin için derledik.

04.10.2019-14:23 - (Son Güncelleme: 04.10.2019-14:15)

Yazın sonuna gelmişken en sevilen sebzelerden biri olan bamyanın da son tüketilme günlerine yaklaşmış bulunuyoruz. Eğer hala bamya yemeği yapmadıysanız size vereceğimiz tarifle sofranızda farklı ve iiştah açan bir lezzete yer açmış olacaksınız. Akşam yemeğinizde ailenizi şaşırtmak ve lezzeti deneyimlemek istiyorsanız işte size ızgara bamya tarifi. 

IZGARA BAMYA TARİFİ

MALZEMELER: 

250 g bamya, 10 adet kiraz domates, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tutam taze fesleğen, 1 tutam karabiber.

HAZIRLANIŞI: 

Bamyaları güzelce ayıklayın. Zeytinyağı ve karabiber ile birlikte harmanlayarak fırının ızgarasına güzelce yerleştirin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika boyunca pişirin. Çıkarmanıza 5 dakika kala yanına domatesleri de ekleyerek harika bir tabak hazırlayın. Daha sonra tercihe göre kıyılmış fesleğenle sunum yapabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal