Tavuk yemeklerini seven kişiler bu tarife bayılacak! Eğer siz de sade tavuk tarifinden sıkıldıysanız, ballı hardallı tavuk yemeğine bir şans verebilirsiniz. İşte enfes tadıyla hafızalara kazınacak ballı hardallı tavuk tarifi...
MALZEMELER
4 parça kemiksiz tavuk pirzola
3 yemek kaşığı hardal
3 yemek kaşığı bal
1/2 su bardağı su
1 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
4 diş sarımsak1 tutam maydanoz
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI
Öncelikle tavukları ve karabiberleri tuz ile güzelce harmanlayın. Bir kabın içine hardalı, soya sosunu, balı suyu koyup güzelce karıştırın. Tavanın içinde zeytinyağı koyup ısıtın. Ayarladığınız tavukları arkalı önlü biçimde kızartın. Sarımsakları havanda ezin ve sonra tavukları ilave edin. Tavada kapağı kapalı biçimde, 5 dakika kadar pişirin. Tavukları arada çevirin. Ayarladığınız ballı sosu tavaya ilave edin ve tavuklar sosu çekinceye kadar, yaklaşık olarak 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Yemeğiniz hazır! Yanına dilerseniz patates de kızartabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...