Balkabaklı Ekmek Tarifi

Ekmeğin birçok çeşitte ve tatta yapıldığını biliyoruz. Peki daha önce hiç balkabaklı ekmek yediniz mi? İşte balkabaklı ekmek tarifi…

28.12.2019-12:26 - (Son Güncelleme: 24.04.2020-12:01)

Farklı lezzetler arayışı içerisindeyseniz balkabaklı ekmek tam size göre bir tarif olacaktır. Balkabaklı ekmek yapımı için hangi malzemeler kullanılır? İşte detaylar…

MALZEMELER

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 kase haşlanmış ve püre haline getirilmiş bal kabağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • Alacağı kadar un

NASIL YAPILIR?

Bal kabağını kabuklarını soyduktan sonra haşlayalım. Çatal yardımıyla haşlanmış kabağı ezin. Süt ve suyu yoğurma kabına alın. Üzerine mayayı ekleyip karıştırın. Ardından bal kabağı püresini de ekleyin. Tuzu ilave edin. Unu da yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamur ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalıdır. Ortalama avuç dolusu kadar hamurdan parçalar koparın. Hafif un serpip merdane ile hamuru açın. Ne çok kalın ne de çok ince olmamasına özen gösterin. Hamurları açıp dinlendirin. Üzerini örtün. Yapışmaz teflon tava da ekmeği arkalı önlü pişirin. İlk hamuru tavaya alırken hemen tersini çevirin. Aksi halde kabarmaz. Sık sık çevirerek pişirin. Tamamen piştiğinden emin olduktan sonra bal kabağı ekmeğini ocaktan alın. Ekmeğimiz hazır. Afiyet Olsun...

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal