Balkabaklı Çıtır Börek Nasıl Yapılır?

Kış mevsiminde çok fazla tükettiğimiz, tatlısını ve çorbasını yaptığımız balkabağını bir de börekte denemenizi tavsiye ediyoruz. Çay saatlerinizde sofranızı şenlendirecek bu lezzetli böreğin tarifini haberimizde bulabilirsiniz...

10.03.2020-12:53 - (Son Güncelleme: 10.03.2020-12:49) Balkabaklı Çıtır Börek Nasıl Yapılır?

BALKABAKLI ÇITIR BÖREK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 1 kg ayıklanmış balkabağı
  • 500 gr tatlı lor peyniri
  • 6 yufka
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Susam

BALKABAKLI ÇITIR BÖREK NASIL YAPILIR

  • Balkabaklarını derin bir tencereye alın.
  • Üzerine az miktarda su ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte pişirin.
  • Balkabaklarını ezip püre haline getirin.
  • Tuz, karabiber ve lor peyniri ilave edip karıştırın.
  • Ayrı bir kapta süt, zeytinyağı ve yumurtaları çırpın.
  • İki yufkanın arasına sütü karışımdan sürüp üst üste dizin.
  • Altı üçgen elde edecek şekilde kesin.
  • Balkabaklı harcı üçgenlerin geniş kısımlarına paylaştırın.
  • Rulo şeklinde sarın.
  • Kalan yafkaları kalan harçla birlikte aynı şekilde hazırlayın.
  • Üzerlerine zeytinyağı sürü susam serpin.
  • Önceden 200 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal