Beslenme Uzmanı Deniz Zünbülcan, Kovid-19 salgın sürecinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için bal kabağının sık sık tüketilmesi gerektiğini belirtti. Zünbülcan, bal kabağı ile yapılabilecek yemek önerilerinde de bulundu.
Uzmanlar, koronavirüsten korunmak için önemli uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Özellikle salgın sürecinde bağışıklık sistemini güçlendirmek için bal kabağının sofralarımızdan eksik etmememiz gerektiğini söyleyen Beslenme Uzmanı Deniz Zünbülcan, ‘Bal kabağı, A vitamin bakımından çok değerli bir besin. Günde 100 gram bile yense günlük alınması gereken vitamini karşılıyor. Özellikle pandemi sürecinde bal kabağının sofralardan eksik olmaması gerekiyor. Ayrıca göz sağlığı, deri sağlığı ve üreme sağlığı için de bal kabağı oldukça faydalıdır. Ayrıca lifi çok kuvvetli olduğu için kabızlık problemi yaşayanlar bolca tüketmelidir’ dedi.
'ÇİNKO VE E VİTAMİNİ AÇISINDAN OLDUKÇA DEĞERLİ'
Bal kabağını hem yemek olarak hem atıştırma olarak tüketilebileceğine dikkat çeken Zünbülcan, ‘Kişiler, bal kabağını ince ince doğrayarak fırına atarak atıştırmalık olarak tüketebilirler. Soğan ve patatesle pişirerek, yemeğini yapabilirler. Direkt rendeleyerek, yoğurdun içerisine koyarak tüketebilirler. Lifli kısımlarını atmayıp, peynirle karıştırarak içerisine de siyez unu koyarak köftesini yapabilirler. Çorbasını yapıp, tüketebilirler. Bal kabağının çekirdeği de çinko ve E vitamini açısından oldukça değerli. Çekirdeğinin de tüketilmesini öneriyoruz’ diye konuştu.