Balıkesirli Öğrencilerin Doğal Yangın Söndürücü Projesine Ödül

BİLSEM öğrencileri, orman yangınları için geliştirdikleri doğal çözümlerle TEKNOFEST'te birincilik ödülü kazandı.

06.10.2024-14:16 - (Son Güncelleme: 06.10.2024-14:16) Balıkesirli Öğrencilerin Doğal Yangın Söndürücü Projesine Ödül

Öğrencilerin Doğal Yangın Söndürücü Projesi Ödül Aldı

Balıkesir'de gerçekleşen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) kapsamında, Balıkesir Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencilerinin orman yangınlarına karşı geliştirdiği doğal yangın söndürücü proje, birincilik ödülüne layık görüldü.

Doğal Çözümler Arayışı

SAP10İN takımı, orman yangınlarının oluşturduğu tehlikeleri en aza indirmek için çöven otu kökünden elde ettikleri saponin bileşeni ile su karıştırarak özel bir yangın söndürücü geliştirdi. Bu karışım, suya kıyasla çok daha hızlı etki gösterdiği belirlendi.

Ödül Töreni ve Deneyler

Ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan alan takım kaptanı Emine İrem Akıcı, yaptıkları yangın deneylerinde elde ettikleri sonuçların oldukça başarılı olduğunu vurguladı. Deneylerin meşe, kayın, kızılçam ve karaçam ağaçları üzerinde yapıldığını ifade eden Akıcı, "Bu yangın söndürücü, günümüzde kullanılan kimyasallardan çok daha iyi performans sergiledi" dedi.

Çevre Kategorisinde Başarı

TEKNOFEST'te düzenlenen İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması'na katılan SAP10İN takımı, çevre kategorisinde birinciliği elde etti. Akıcı, bu başarılarının kendileri için unutulmaz bir deneyim olduğunu belirtti.

Balıkesir Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri, orman...

Balıkesir Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri, orman yangınlarının daha hızlı söndürülmesi amacıyla çöven otu kökünü kullanarak elde ettikleri karışımla Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST) birincilik ödülü kazandı. Takım kaptanı Emine İrem Akıcı (sağda), AA muhabirine açıklamada bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal