Balıkesir'de Zeytin Hırsızlıklarına Karşı Jandarma Denetimleri Artıyor

Balıkesir'de zeytin hasadında hırsızlıkları önlemek için jandarma ve üreticiler işbirliği yapıyor.

10.10.2024-15:45 - (Son Güncelleme: 10.10.2024-15:45) Balıkesir'de Zeytin Hırsızlıklarına Karşı Jandarma Denetimleri Artıyor

Balıkesir'de Jandarma, Zeytin Üreticilerini Koruyor

Balıkesir'de, Türkiye'nin zeytinyağı üretiminin %10'unu karşılayan bu bölgede zeytin hasadı başladı. Hırsızlıkların önlenmesi amacıyla, çeşitli kuruluşlar arasında işbirliği yapılarak koruma tedbirleri uygulanıyor.

Güvenlik Toplantıları ve Denetimler

Mart ayından itibaren İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çiftçi Malları Koruma Başkanlıkları, zeytin üreticileri ve zeytinyağı fabrikalarının temsilcileri, güvenlik konularında bilgilendirme toplantıları gerçekleştirdi.

Jandarma, polis ve kamu kurumu temsilcileri, 1 Ocak’tan bu yana üreticiler ve zeytinyağı fabrikalarını düzenli olarak denetliyor. Hasat döneminde zeytin hırsızlıklarının önlenmesi için jandarma, motosikletli asayiş ekipleri ve komando timleri, ana yollarda devriye gezerek güvenliği sağlıyor.

|Zeytinliklerde 24 Saat Nöbet

Komando timleri, zeytinlik alanlarında zırhlı araçlarla 24 saat nöbet tutarken, havadan ve karadan zevat kontrolü yapılıyor. Termal kameralar, dronlar ve İHA’lar, zeytinlikleri takip etmek için kullanılıyor.

Üreticilerin Düşünceleri

Edremit Zeytin ve Zeytinyağı Üretici Dernekleri Federasyon Başkanı Mehmet Hakkı Semerci, zeytinin sofraya ulaşmasının ardında bir yıllık emek olduğunu belirtti. Hırsızlık olaylarının üreticilere büyük zararlara yol açtığını vurgulayan Semerci, jandarmanın bu tedbirlerinin kıymetli olduğunu ifade etti.

Ayvalık Çiftçi Malları Koruma Başkanı Muhittin Tüfekçi, jandarmanın sağlamış olduğu destek ile zeytinliklerin daha güvenli hale geldiğini söyledi. Üretici Halil Eskizeybek ise, jandarmanın önlemlerinin caydırıcı etkisi olduğunu belirtti. Üretici Alaattin Önem ise, uygulamanın her yıl devam etmesini istedi.

Özetle, Balıkesir'deki zeytin hasat sezonunda, zeytin hırsızlıklarına karşı alınan önlemler, üreticilerin güvenliğini artırmakta ve hırsızlık olaylarını azaltmaktadır.

Türkiye'nin zeytinyağı üretiminin yüzde 10'unun karşılandığı Balıkesir'de zeytin hasadının...

Türkiye'nin zeytinyağı üretiminin yüzde 10'unun karşılandığı Balıkesir'de zeytin hasadının başlamasıyla hırsızlıkların önlenmesi amacıyla kurum ve kuruluşların işbirliğiyle koruma tedbirleri uygulanıyor. Jandarma Komando timleri tarafından zeytinlik alanlarda zırhlı araçlarla bahçelerde 24 saat nöbet tutulup yaya olarak kontroller sürdürülüyor. Zeytinliklere giden yollarda, zeytin taşıyan her araç kontrol ediliyor. Zeytinlik araziler termal kameralar, dron, cayrokopter, insansız hava aracı (İHA) gibi teknik araç ve cihazlarla havadan ve karadan kontrol altında tutuluyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal