Balıkesir Höşmerim Tatlısı Nasıl Yapılır?

Balıkesir ile özdeşleşmiş, Evliya Çelebi’inin Seyehatname eserinde de adı geçen höşmerim tatlısı nasıl yapılır? İşte tüm detaylarıyla Höşmerim tatlısı...

18.10.2020-18:00 - (Son Güncelleme: 24.05.2021-13:12) Balıkesir Höşmerim Tatlısı Nasıl Yapılır?

Peynir helvası olarak da bilinen höşmerim tatlısı, yiyenleri kendine hayran bırakıyor. Farklı yapım teknikleri olan höşmerim tatlısında hissedilen peynirin tadı hafızalara kazınıyor. Höşmerim tatlısını evde yapmak mümkün mü diye düşünüyorsanız, doğru tarife bakıyorsunuz! Bu tarif ile evde höşmerim tatlısını yapmanız mümkün. İşte höşmerim tatlısı için tüm detaylar...

MUHTEŞEM LEZZET HÖŞMERİM TATLISI

Malzemeler

1 litre süt

1/2 tatlı kaşığı peynir mayası

1 su bardağı irmik

3 su bardağı toz şeker

1 adet yumurta sarısı

Servis Ederken

1 çay kaşığı toz tarçın

Püf Noktası

Tarifte kullanılacak sütü mümkünse taze tercih edin. Derin bir tencereye sütü koyun ve kısık ateşte hafifçe ılıklanana kadar ısıtın. Dibinin tutmasını engellemek için sürekli karıştırın. 

höşmerim tatlısı yapımı

Yapılışı

Öncelikle toz şeker ve irmiği ayrı bir kabın içinde karıştırın. Taze sütünü, serçe parmağınızın dayanabileceği bir ısıya gelene kadar kaynarın. Sütün ılıklığı önemli bir nokta. Ilık sütün içine peynir mayasını ekleyip, kapağını kapatarak tencerenin içinde 5 ila 10 dakika arası bekletin. Toz şeker ile irmikten hazırladığınız karışımını yumurta sarısı ile tencereye ekleyin ve tencereyi ocağa koyun. Tatlı için hazırladığınız bu karışımı kısıkta pişirmeye başlayın. Tahta kaşık ile karıştırarak dibinin tutmasını önleyin. Koyu kıvam elde ettiğiniz peynir tatlısını servis tabaklarına koyup soğumasını bekleyin. Ardından höşmerim tatlısı servise hazır! Afiyet olsun...

Öneri

Dilerseniz toz tarçın ve ceviz kırıkları ile tatlıyı süsleyerek servis edebilirsiniz.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal