Balıkçı Salatası Nasıl Yapılır?

Balıkçı restoranlarının en meşhur salatalarından biri olan balıkçı salatası tarifini sizin için derledik. Tüm balık çeşitlerinin yanında afiyetle tüketebileceğiniz bu salata özellikle hamsi ve uskumrunun yanına çok yakışıyor. Peki, balıkçı salatası nasıl yapılır?

25.09.2020-12:18 - (Son Güncelleme: 25.09.2020-12:14) Balıkçı Salatası Nasıl Yapılır?

Sizin için her balıkçı restoranın özel lezzetlerinden biri olan balıkçı salatası tarifini derledik. Son derece lezzetli olan bu salata sağlık açısından da oldukça destekleyici. İşte balıkçı salatası için gerekli malzeme listesi ve yapılışı…

MALZEMELER

  • 5-6 yaprak marul
  • 6-7 cherry domates
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 2 yaprak nane
  • 1 adet turp
  • 2 adet brokoli (çiçek)
  • Ceviz
  • 8-10 adet siyah zeytin
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 adet limon suyu
  • Tuz

NASIL YAPILIR?

Öncelikle marul yapraklarını sirkeli su ile güzelce yıkayın. Suyunu sıktıktan sonra bir kenara alıp bekletin. Bu sırada da salatalık, turp, soğan ve brokolileri küçük parçalar halinde doğrayın. Cevizleri elinizle parçalayın. Zeytinleri çekirdeklerinden ayırın. Domatesleri de yıkadıktan sonra 4-5 parçaya ayırın. Nane yapraklarını ince olacak şekilde kıyın. Salata kasenizin içerisine ilk olarak marulları yerleştirin. Ardından doğranmış soğan, salata, turp, nane ve brokolileri yerleştirin. Zeytinyağı, tuz, sirke ve limon suyunu da ilave ettikten sonra çatal yardımıyla karıştırın. Son olarak ufaladığınız cevizleri, zeytini ve domatesleri de üzerine ekleyip servis edebilirsiniz. İşte bu kadar, afiyet olsun...

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal