Balık yiyen ve zehirlenen bir kişi kusma, ateş, mide bulantısı gibi belirtiler göstermektedir. Balıktan zehirlenen bir kişi olayın gerçekleştiği andan itibaren hızlı bir şekilde müdahale edilmesi gerekmektedir. Özellikle birçok kişi yapıyor balık zehirlenmesinin hayati sonuçlara neden olup olmadığını merak etmektedir. Balık zehirlenmesi hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık.
Bir kişinin balık yedikten sonra istenmeyen durumlar ortaya çıkması durumu balık zehirlenmesi yaşandığının bir işareti olabilir. Balık zehirlenmesi aslında basit bir olay gibi gözükse de oldukça ciddi sorunlara yol açabilir. Bu nedenle mi hızlı bir şekilde müdahale edilmesi gerekir.
Balık zehirlenmesi basit gibi gözükse de ölümcül sonuçlara da neden olabilmektedir. Bu nedenle balık yedikten sonra herhangi bir rahatsızlık hisseden kişilerin bir sağlık kuruluşuna gitmesi gerekir.
Balık yedikten sonra zehirlenen bir kişi de 2 ya da 3 saat içerisinde belirtiler görülmeye başlar. Zehirlenme süreci 3 gün kadar devam edebilmektedir. Balıktan zehirlenen bir kişiye müdahale edilmemesi durumunda belirtiler 2 hafta kadar görülebilir. Ancak zehirlenen ve müdahale edilen bir kişi aynı gün içerisinde normal yaşantısına devam edebilir.
Balıktan zehirlenen bir kişi de ishal çok sık rastlanan bir durum değildir ancak zaman zaman ishal olduğu da görülmektedir.
Gıda zehirlenmeleri hayati önem taşıyan bir durumdur. Bunlardan bir tanesi de Balıktan dolayı zehirlenmektir. Balık tükettikten sonra 2 ya da 3 saat içerisinde herhangi bir rahatsızlık görülmesi durumunda sağlık kuruluşuna gidilmesi gerekir. Balık zehirlenmesinde kusmak, mide bulantısı, ateş gibi belirtiler görülmektedir.
Karın ağrısı,
Sık kusma ve mide bulantısı,
Yüksek ateş,
Midede çok sık görülen kramplar,
Baygınlık,
Halsizlik ve yorgunluk,
Baş dönmesi,
Deri üzerinde döküntü ve kaşıntılar,
Parmaklarda ya da ağızda uyuşma,
Cilde soğuk su temas edince yanma hissi oluşması.
Balık zehirlenmesinin yoğun olması durumunda kişilerde şok belirtisi de görülür.
Balık zehirlenmesi sonrasında vücutta enfeksiyon ve mantar üretimi artmaktadır. Bu nedenle balıktan zehirlendiğini düşünen bir kişi hemen bir sağlık kuruluşuna başvurmalıdır. Zehirlenme sonrasında zehirleyen gıdanın vücuttan bir an önce atılması gerekir. Bu nedenle kişiler kendisini Kusmak için zorlayabilir bu sayede vücutta oluşabilecek toksinlerden de kurtulmuş olacaktır. Daha sonra kişiler limonlu su ya da su tüketimini artırmalıdır.
Zehirlenme yaşayan kişilerin genelde midesi yıkanmaktadır. Zehirlenmenin ardından haşlama sebzeler, elma, limonlu su ya da sulu gıdalar tüketilmesi önerilir. Zehirlenen bir kişi 2 gün kadar beslenme düzenine dikkat etmelidir. Bu durumdan mide etkileneceği için mideyi fazla zorlamayan gıdaların tüketilmesi gerekir.