TV8 ekranlarının sevilen programı MasterChef Türkiye’nin jürilerinden birisi olan Somer şefin özel tarifleri arasında bulunan balık kelle pancake yemeğinin tarifi bir çok insanın gündemini meşgul ediyor. Somer şefin özel tarifi olarak bilinen balık kelle pancake malzemeleri ve tarifi için arama motorlarına yönelen insanlar ‘’En güzel ve lezzetli Balık kelle pancake nasıl yapılır?’’ sorusunu yazarak çıkan sonuçlara göz atıyor.
En güzel ve lezzetli Balık kelle pancake nasıl yapılır?
Sağlıklı besinlerden birisi olan balığın da içinde yer aldığı balık kelle pancake yemeğinin malzemeleri ve tarifi şu şekilde:
Malzemeleri
Balıklı kısım için
Minekop kafası
Sambal sos için
Kurutulmuş atom biber
Kırmızı kapya biber
Kuru soğan
Sarımsak
Jumbo karides (kurutulmuş hale gelecek)
Chili biber
Zeytinyağı
Demirhindi
Limon
Esmer toz seker
Tuz
Toum sos için
Sarımsak ( 20 diş)
Maldon tuz
Limon
Buzlu su
Üzüm çekirdeği yağı
Duck pancake için
Un
Mısır unu
Su
Süt
Yumurta
Tereyağı
Diğer malzemeler
Taze soğan
Salatalık
Pirinç sirkesi
Taze nane
Sambal sos için kuru biber yumuşayana kadar 10 dakika suda bekletilir. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırılan biber, orta ile yüksek ateş arasındaki bir tavaya dolmalık biber, soğan, sarımsak, kuru karides ve taze biber ile birlikte ilave edilir. Zeytinyağında sebzeler gevşeyen kadar 3 dakika karıştırılır.
Kurutulmuş kırmızı biber karışımı, kabuğu ayıklanan ve sıcak suda ıslatılan demirhindi, esmer şeker ve tuzu ile beraber 2-3 dakika daha pişirilir.
Toum sos için sarımsaklar blender yardımıyla püre kıvamına gelinceye kadar çekilir. Çekme işlemi sırasında limon suyu, üzüm çekirdeği yağı, maldon tuzu ve buzlu su eklenir. Mayısonez kıvamına gelene kadar karışım karıştırılmaya devam edilir.
Duck pancake için su, süt, yumurta ve eritilmiş tereyağı bir karıştırma kabına alınır. Mısır unu ve beyaz unun yavaşça eklenmesiyle beraber pürüzsüz bir kıvam alıncaya dek karıştırılır. Soğuk krep tavasının fırçalanmasının ardından hamur tavaya ilave edilir ve ocakta pişirilir. Sonrasında ise fazla kurutulmaması gerekene tava kenara alınır ve çember ile kesilir.
Minekop kafalarının dış pulları ve iç kısmı temizlenir. Hazırlanan sambal sos ile balık kafalarının her tarafı kaplanır. 185 derecelik bir fırında 15 dk pişirilir.
Salatalıklar ince batonlar olacak şekilde doğranır ve pirinç sirkesinin içerisine alınır. Bir süre bekletildikten sonra süüzlen salatalıklarla birlikte taze soğan ve nane ince şekilde doğranır ve balık kafalarının yanında servis edilir.