Fazla kilosu olmamasına rağmen sadece belirli bölgeleri eritmek isteyenlerin uygulanabileceği ideal diyetlerden biri balık diyetidir. Uzman Diyetisyenler tarafından bölgesel zayıflama için tavsiye edilen balık diyeti, kış aylarında uygulanabilecek en popüler zayıfllama diyetlerinden biridir ve ince bir fiziğe sahip olmak isteyenlerin tercih edebileceği bu diyet, sadece bel ve kalça yağlarının erimesini sağlar.
Omega 3 yağ asitleri bakımından oldukça zengin olan balıkların tüketimi sayesinde bel ve kalça yağlanmalarını sizde azaltabilirsiniz. Yapılan araştırmalardan elde edilen verilere göre, 100 gram pişmiş levrek 97 kalori, 18 gram protein, 2 gram yağ, 53 mg kolesterol içerirken, 100 gram pişmiş dana etinin 305 kalori, 25 gram protein, 21 gram yağ, 110 mg kolesterol içerdiği tespit edilmiştir.
BALIK DİYETİ LİSTESİ
Kahvaltı etmeden yarım saat önce yarım limon sıkılmış iki bardak su içilmelidir.
Kahvaltı:
Şekersiz çay
1 dilim yağsız peynir
1 dilim kepekli ekmek veya tam buğday ekmeği
1 yumurta
Öğle
1 adet ton balığı konservesi
Şekersiz çay
Akşam
1 adet ton balığı konservesi
Haşlanmış brokoli ya da 2-3 tane balıklı yeşillikli salata
Şekersiz çay
BALIK DİYETİNİN ZAYIFLAMAYA YARARLARI
Balık diyeti vücuttaki kanın yağlanmasını engeller ve kilo kontrolünü sağlar. Özellikle de karın ve bel yağlarını eritmede çok etkilidir. Omega-3 yağ asitleri bakımından çok zengindir.
HAFTADA 6 KİLO VERDİREN SOMON İLE KİLO VERME
Pazartesi öğle menüsü
4 yemek kaşığı domates soslu makarna eşliğinde fırında sebzeli somon tüketilmeli.
Salı öğle menüsü
Bir kase havuçlu turp salatası eşliğinde sebzeli somon çorbası tüketilmeli.
Çarşamba öğle menüsü
Zeytinyağlı kırmızı turp salatası ve tam buğday ekmekli somonlu sandviç tüketilmeli. Sandviçe koyulan somon fırınlanmış olmalı.
Perşembe öğle menüsü
Sebzeli somon eşliğinde karabuğday salatası tüketilmeli.
Cuma öğle menüsü
İki yemek kaşığı bulgur pilavının yanında fırında tatlı patatesli somon pişirelerek tüketilmeli.
Cumartesi öğle menüsü
Bir kase haşlanmış limonlu karnabahar eşliğinde somon şiş tüketilmeli.
Pazar öğle menüsü
Bir kase haşlanmış brokoli eşliğinde 150 gram kadar somon buğulama tüketilmeli.
7 günlük akşam menüsü
Bu süreçte akşam yemeklerinde bir kase çoban salatası, 7 kaşık sebze yemeği ve bir kase yoğurt tüketilmeli.