Balığı severiz ve sezonun gelmesi ile de onu sık sık tercih ederiz. Peki balık nasıl tüketilir ve nasıl yenmelidir?
YEŞİL SALATA İLE TÜKETİN
C vitamini balıkta çok az oranda bulunmaktadır. Bu sebeple balığın yanında çoğunlukla yeşil salata yenmesi önerilmektedir. Özellikle bol limonlu bir yeşil salata C vitamini eksiğini kapatacaktır.
HAFTADA 2 DEFA MUTLAKA YİYİN
Haftada iki defa düzenli şekilde balık yemeyi ihmal etmeyin. Balık hem kalbinizi hem de sağlığınızı korumada faydalı oacaktır. Bunun yanında bağışıklık sisteminizin de güçlenmesine destek olacaktır.
MUTLAKA LİMON SIKIN
Balığı gerek yaparken gerekse yerken muhakkak limon sıkın. İçerisinde neredeyse hiç C vitamini barındırmayan balık, bu vesile ile C vitamini almanıza neden olavaktır. C vitamini balıktaki omega 3'ün vücuttaki kullanımını arttırmaktadır.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.