Bal, sarımsak, balın faydaları, sarımsağın faydaları fotoğrafları galerimizde
Uzmanlardan sıklıkla tüketilen bal ve sarımsak hakkında önemli açıklamalar geldi. peki bal ve sarımsağı karıştırıp yediğimizde vücudumuzda neler oluyor? işte detaylar...
Düzenli olarak tüketilen fındık sağlığı olumlu etkiliyor
Abd'nin harvard üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, her gün bir avuç fındık tüketenlerin bazı hastalıklara daha az yakalandığını, hatta daha uzun yaşadığını ortaya çıkardı.
Haftada en az 5 gün veya daha fazla düzenli olarak bir avuç, yani yaklaşık 30 gram fındık tüketenlerin daha uzun yaşadığı, kanser, kalp rahatsızlığı ve solunum yolu hastalıklarına daha az yakalandığı belirlendi.
Ayrıca ergenlik çağında haftada 1 veya daha fazla yer fıstığı tüketen kızlarda, kistik meme dokusu denilen ve meme kanserinin bir belirtisi olan meme dokusuna daha az rastlandığı görüldü.
Sarımsak ve balı karıştırınca...
Mucize etkisiyle doğal antibiyotik olan bal ve sarımsak bir araya geldi. karışımı afrodizyak etkisiyle çiftlerin umudu oldu.
Mutfakların vazgeçilmez ikilisi sarımsak ve bal doğal tedavi yetenekleriyle ön plana çıkıyor. bal ve sarımsağın karışımı ise pek çok hastalığın iyileşmesinde oldukça etkili oluyor.
Soğuk algınlığından yüksek tansiyona, iltihap, astım, yorgunluk halsizlik, kısırlık ve hatta kansere kadar birçok hastalığın tedavisinde kullanılan karışım doğal bir ilaç görevi görüyor.
Muhteşem tarif
Mutluluk hormonlarını harekete geçiriyor. karışım görüş gücü azalan gözleri de canlandırıyor. yaşa bağlı veya genetik ve çevresel faktörlerle görme bozuklukları için uzmanlar yandaki tarifi veriyor.
Malzemeler: 3 diş sarımsak, 10 çorba kaşığı bal, 200 gr. keten tohumu yağı, 4 limon.
Hazırlanışı: sarımsağı öğütün. ardından limonu soyup doğrayın. sarımsak, bal ve keten tohumu yağını ekleyin. tahta kaşıkla iyice karıştırın. yemek öncesi 3 öğün 1 kaşık tüketin.
Hoş kokusu ve güzel tadıyla severek tüketilen zencefil, alzheimer’dan koruyor. afrodizyak etkisiyle cinsel isteksizliğe kadar her derde deva oluyor.
Bağırsak sendromu: zencefilin sindirim sistemini ve bağırsakları yatıştıran etkisi vardır. çayını içmek daha iyi gelecektir.
Alzheimer: unutkanlık hastalığı olarak bilinen alzheimer'da, beyin hücrelerinin kaybı zencefil ile önlenebilir. kilo: zencefil, vücudun enerjiyi düzenlemesi için gerekli olan ancak fazlası bel çevresinde yağlanmaya yol açan kortizol hormonu seviyesini dengeler.
Enerji: zencefil vücuda ekstra enerji sağlayan bitkilerdendir. günde 2 çay kaşığı zencefil tüketmek gereken enerjinin toplanmasına yardımcı olur.
Kas zorlanması: ağrıyan kaslara zencefil sürebilirsiniz. 4-5 çay kaşığı toz zencefili yoğun bir merhem kıvamına gelinceye kadar azar azar sıcak su ekleyerek karıştırın. ılık haldeyken ağrıyan kasım üzerine sürün ve 10-15 dakika bekletin.
Yumurtalık kanseri: michigan üniversitesi'nden dr. rebecca lui önderliğinde yapılan araştırmada zencefilin ana bileşeni gingerol kanserli yumurtalık hücrelerinin sayısını azaltarak mevcut tümörlerin küçülmesini sağladığı belirlenmiştir.