Bal Kabaklı Humus Tarifi

Nohuttan hazırlanan bu şahane lezzeti bir de bal kabağı ile deneyin. Enfes bir tat sofranıza getirmek için bu tarife mutlaka kulak verin. Damaklarınıza keyif yaşatacağınız bu tarife bayılacaksınız.

22.11.2019-10:00 - (Son Güncelleme: 22.11.2019-09:44)

Arapçada kelime anlamının nohut olduğu humusu bal kabağı ile denemeye ne dersiniz? Nohuttan hazırlanan bu harika meze tarifi tadıyla ve görüntüsüyle dillere destan nitelikte. Hem de hazırlaması açısından da sanıldığı kadar zor değil.

BAL KABAKLI HUMUS

MALZEMELER: 

1,5 su bardağı haşlanmış nohut, 500 grambal kabağı,4 yemek kaşığı tahin,2 iri diş sarımsak,1 tatlı kaşığı (tepeleme)rendelenmiş taze zencefil,1/2 adet limon suyu,1/2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi, 1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI: 

Bal kabağını yumuşayana dek haşlayın. Haşlanan bal kabağını ve nohutu rondodan geçirin. Sarımsakları iyice ezin.Daha sonra bütün kalan malzemeleri bir araya getirerek birbirleriyle güzelce harmanlanana kadar karıştırın. Bal kabaklı humus karışımını servis tabağına koyun.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal