Bal Kabağı Salatası Tarifi

Bal kabağı kış aylarının en sevilen sebzelerinden biri. Peki bu sebzenin salatasını hiç denediniz mi? İşte bal kabağı salatasının tarifi...

02.02.2019-17:13 - (Son Güncelleme: 02.02.2019-17:08) Bal Kabağı Salatası Tarifi

Bal kabağı kış aylarının en sevilen sebzelerinden biri. Peki bu sebzenin salatasını hiç denediniz mi? İşte bal kabağı salatasının tarifi...

Gerekli malzemeler:

-45 gram küp doğranmış bal kabağı

-1 soğan

-240 gram kemiksiz tavuk eti

-1 yemek kaşığı akçaağaç şurubu

-1 yemek kaşığı pekan cevizi

-60 gram karışık yeşillik

-40 gram kurutulmuş kızılcık

Sosu İçin:

-1 yemek kaşığı balzamik sirke

-2 tatlı kaşığı zeytinyağı

-Tuz

-Tarçın

-Karabiber

Yapılışı:

-Sosu için, balzamik sirke, zeytinyağı, tarçın, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın.

-Küp doğranmış bal kabağı ve iri doğradığınız soğanları sosa ilave edip karıştırın.

-Karışımın fazla sosunu süzüp bir döküm tencereye alın. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 5-6 dakika pişirin.

-Kalan sosu bir fırça yardımıyla kuşbaşı tavuk etlerinin üzerine sürün. Tavuk etlerini iki santim kalınlığında doğrayıp fırındaki sebzelerin yanına ilave edin.

-Tavuk etleri ve sebzeler tamamen yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 18-20 dakika pişirmeye devam edin.

-Tavuk etli sebzeleri fırından alın. Üzerlerine akçaağaç şurubu sürüp pekan cevizi serpin.

-Tekrar fırına verip 3-4 dakika daha pişirin ve fırından alın. İri doğradığınız karışık yeşillikler ve kurutulmuş kızılcığı bir servis tabağına alın.

-Tavuk etli sebzeleri yeşilliklerin üzerine ilave edin. Kalan sirkeli sosu salatanın üzerine gezdirip servis yapın.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal