BAL coin nedir? Balancer coin projesi ve yol haritası

Son dönemde kripto paraların değer kazanmasıyla birlikte yatırım yapmak isteyenler BAL coini araştırmaya başladı. BAL coine yatırım yapacak kişiler gelecekte BAL coinin nasıl bir yol seyredeceğini merak ediyor. Peki BAL coin nedir, nasıl bir yol izleyecek? detaylar haberimizde yer almaktadır.

08.04.2022-01:05 - (Son Güncelleme: 08.04.2022-01:05) BAL coin nedir? Balancer coin projesi ve yol haritası

Son dönemde kripto paraların değer kazanmasıyla birlikte yatırımcılar BAL coini araştırmaya başladı. Piyasa volatilitesinden bağımsız şekilde kazanç elde etmeyi sağlayan BAL coin diğer bir adıyla Balancer coin kendi kendini dengeleyen ağırlıklı portföye ev sahipliği yapan Balancer platformunun yerel kripto para birimidir. Yatırımcılarına alım-satım dışında kar sunan BAL coin likidite sağlayıcıdır. BAL coine yatırım yapanlar likidite havuzlarına katkı sağlayarak $BAL şeklinde yeni kazançlar sağlar. 2020 yılında otomatik piyasa yapıcı rolüyle çıkan Bak Coin ethereum blok zincirinde geliştirilmiştir. Özel ve paylaşımlı havuzları yatırımcılara sunmak amacıyla geliştirilen Balancer coin projesinin amacı Balencer’da bulunan özel havuzlarda tek bir yatırımcıya ait likidite sağlama alanı yaratmak, paylaşımlı havuzlarda ise jeton ödüllerinden yararlanacak birden fazla bireysel yatırımcıyı toplamaktır.

BAL coin nasıl bir yol izleyecek?

Likidite sağlayıcısı yani LP olmak isteyen yatırımcılar BAL Coin bakiyesi ile Balancer ortak havuzuna katılım sağlayabilirler. Bu yatırımcılar Balancer havuz jetonlarıyla yai BPT'leriyle bazı ödüller kazanabilirler. Volatiliteden korunarak kazanç elde etmek isteyen yatırımcıların başvurdukları BAL coin alımı diğer kripto paralara göre gelecekte iyi noktalara gelebilir.


BAL coin fiyatı nedir?

Balancer'in bugünkü fiyatı 274,80 TRY, 24 saatlik işlem hacmi ise 3.946.120.843 TRY'dir. BAL coin almak isteyen yatırımcşar ilk önce BAL Coin, Coinbase Pro, Binance, Huobi Global gibi işlem hacmi geniş borsaların birine borsa hesabı oluştrurak sistemin sunacağı KYC (kimlik tanımlama) adımlarını doldurmak gerekmektedir. Borsa hesabının aktifleşmesinden sonra para yatır butonundan beliri bir miktar para hesaba aktarılmalıdır. BAL coin satın almak için yeterli bakiye bulunması durumunda borsadan BAL Coin paritesinin bulunduğu işlem sayfasına girilir. Burada belirlenen uygun bir fiyattan veya güncel fiyat tutarından BAL Coin almak için başvuru yapılır. Başvurunun onaylanmasının ardından BAL coin hesaba yatırılır. Hesapta bulunan BAL coin istenilirse sanal cüzdanda ya da donanım cüzdanda saklanabilir.

BAL coin almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

BAL coin avantajları şunlardır:

-Oylamalar ile kazanç sağlama: Yüksek miktarda BAL Coin sahibi kişiler Balencer’da sadece kendilerine ait olan ve ortak havuz modelinde olmayan özel likidite havuzlarına dahil olabilirler. Bu kapsamda havuzun tüm parametreleri bireysel olarak yönetir ve yüksek likidite üzerinden yüksek kar elde etme şansı bulurlar.

-Akıllı havuzlarda kazanma: Bireysel havuzları seçmeyen ama etkili kazanç sağlamak isteyenler Balance akıllı havuzlarına likidite katkısında bulunarak, akıllı sözleşmeler ile onaylanan ve güven sunan jeton ödülleri alırlar.

-Düşük masraf: BAL Coin ile hem takas hem de transfer işlemlerinde oldukça düşük işlem ücretleri ödenmektedir.

BAL coin dezavantajları şunlardır:

-Dönemsel hız düşüşü: Son dönemlerde ise Ethereum’un ağ yüküne bağlı işlem hızında yavaşlamalar vardır. Bu yüzden BAL Coin alım-satım işlemlerinde dönemsel olarak bekleme süreleri uzamaktadır.

-Saldırı riski: BAL Coin her kripto para gibi sanal cüzdanlarda ağda oluşabilecek saldırıların riski ile karşılaşır. Donanım cüzdanda saklanarak korunur.

-Bakiyeye göre kazanç: BAL Coin likidite havuzlarında kar elde etmek istendiği takdirde her yatırımcı eşit şartlarda yer almaz. Bakiyesi fazla olan daha yüksek ödül alır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal