Bakü'de 'Zamanı Aşan Miras: İpek Yolu' Etkinliği Düzenlendi

Bakü'de düzenlenen sergi ve panelde İpek Yolu'nun kültürel mirası sanat eserleriyle tanıtıldı.

22.10.2024-14:56 - (Son Güncelleme: 22.10.2024-14:56) Bakü'de 'Zamanı Aşan Miras: İpek Yolu' Etkinliği Düzenlendi

Bakü'de 'Zamanı Aşan Miras: İpek Yolu' Etkinliği Düzenlendi

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, İnsan ve Medeniyet Hareketi Bahariye Sanat Atölyeleri tarafından "Zamanı Aşan Miras: İpek Yolu" başlıklı bir sergi ve panel gerçekleştirildi.

Etkinliğin Destekçileri ve Katılımcıları

Bu etkinlik, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, Türk Dünyası Belediyeler Birliği, İstanbul Ticaret Üniversitesi ile Hazar Üniversitesi gibi önemli kuruluşların destekleriyle hayata geçirildi. İpek Yolu güzergahından gelen 41 sanatçının eserleri, sanatseverlerle buluştu.

Merkezde Sanat ve Tarih

Etkinlik, Müze Merkezi Sanat Galerisi'nde yer aldı ve Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı başta olmak üzere TÜRKPA Genel Sekreteri Mehmet Süreyya Er, Hazar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Hamlet İsahanlı ve diğer diplomatik misyon temsilcileri katılım gösterdi.

Bu Etkinliğin Önemi

Büyükelçi Bağcı, Türk dünyasının sadece bir etnik kimlik değil, aynı zamanda bir medeniyetler mozaiği olduğunu vurgulayarak, "Farklı coğrafyalardaki Türk halklarının etkileşimde bulunarak oluşturduğu ortak kültürel miras, bizim sorumluluğumuzdadır" dedi.

Bağcı, "İpek Yolu, tarihsel ve kültürel zenginliğimizin bir aynasıdır. Bu mirası tanımak ve korumak, hepimizin görevidir" şeklinde ekledi.

Panel ve Atölye Çalışmaları

Etkinlik, Prof. Dr. İlyas Kemaloğlu'nun moderatörlüğünde çeşitli akademik sunumlarla devam etti. Sunumlar arasında Prof. Dr. Okan Yeşilot'un "İpek Yolu'nun Alternatif Güzergahı: Zengezur Koridoru", Prof. Dr. Fırat Purtaş'ın "İpek Yolunda Türk Medeniyetinin Yükselişi" ve Doç. Dr. Telman Nusretoğlu'nun "İklim Krizlerinin İpek Yolu Hafızası Üzerindeki Etkisi" gibi konular yer aldı.

Ayrıca, katılımcıları bilgilendiren bir kitap da etkinlikte sunuldu.

Serginin Hedefleri

Sergi, Türkistan coğrafyasının kültürel zenginliklerini sergilemenin yanı sıra, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda Türk dünyası ile ilişkilerin gelişmesine katkı sağlamayı da amaçlıyor. 26 Ekim'e kadar ziyaret edilebilecek olan bu etkinlik, İpek Yolu'nun tarihini ve önemini yeniden gündeme getiriyor.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, İnsan ve Medeniyet Hareketi Bahariye Sanat Atölyeleri tarafından...

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, İnsan ve Medeniyet Hareketi Bahariye Sanat Atölyeleri tarafından "Zamanı Aşan Miras: İpek Yolu" sergi ve paneli düzenlendi. Müze Merkezi Sanat Galerisi'nde yapılan etkinliğin açılışına Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı (sol 7), TÜRKPA Genel Sekreteri Mehmet Süreyya Er, Hazar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Hamlet İsahanlı, bazı ülkelerin diplomatik misyon temsilcileri, akademisyenler ve sanatçılar katıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal