Bakü'de 10. Uluslararası Kitap Fuarı Tüm Hızıyla Başladı

Fuzuli'ye ithaf edilen fuar, kitapseverlere kapılarını açtı ve 320'den fazla etkinlik düzenlenecek.

02.10.2024-14:01 - (Son Güncelleme: 02.10.2024-14:01) Bakü'de 10. Uluslararası Kitap Fuarı Tüm Hızıyla Başladı

10. Uluslararası Bakü Kitap Fuarı Açıldı

Azerbaycan'da bu yıl 10. kez düzenlenen Uluslararası Bakü Kitap Fuarı, kapılarını kitapseverlere açtı. Fuar, ünlü şair ve düşünür Fuzuli'nin doğumunun 530. yılına ithaf edildi.

Açılış Törenine Yoğun İlgi

Fuarın açılışında Azerbaycan Kültür Bakanı Adil Kerimli, Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Anar Rzayev, Azerbaycan Bilimler Akademisi Başkanı İsa Habbibeyli, Azerbaycan Basın Konseyi Başkanı Reşat Mecid gibi önemli isimler katıldı. Ayrıca, birçok kitapsever de etkinlikte yer aldı.

Türkiye Stantıyla Fuar Zenginleşti

Bakü Expo Center'da gerçekleştirilen fuara, 19 farklı ülkeden yaklaşık 170 yayınevi ve kuruluş katılıyor. Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Ticaret Odası adına oluşturulan Türkiye standı, Türk yayınevlerinin eserlerini Azerbaycanlı okurlarla buluşturdu. Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı da fuarı ziyaret ederek stantları gezdi.

AA Kitap Yayınları Fuarda Tanıtılıyor

Fuar kapsamında, Anadolu Ajansı Yayınları Müdürlüğü'nün AA Kitap markasıyla yayımladığı çeşitli eserler de sergilendi. Tanıtılan kitaplar arasında "Kanıt", "Tanık", "Atatürk'ten Erdoğan'a Cumhurbaşkanlarımız" ve "Istanbul Photo Awards 2024 Fotoğraf Albümü" gibi önemli eserler bulunuyor. Katılımcılardan yoğun ilgi gören AA Kitap yayınları, fuarın dikkat çeken noktalarından biri oldu.

Etkinliklerle Dolu Bir Hafta

Bir hafta boyunca devam edecek fuarda, imza günleri, kitap sunumları, seminerler, çocuklara yönelik gösteriler ve daha pek çok etkinlik planlandı. Toplamda 320'den fazla etkinliğin yapılması bekleniyor. Fuarın, 8 Ekim'e kadar 120 bin ziyaretçiyi ağırlaması öngörülüyor.

Azerbaycan'da 10. Uluslararası Bakü Kitap Fuarı kapılarını kitapseverlere açtı. Ünlü şair ve...

Azerbaycan'da 10. Uluslararası Bakü Kitap Fuarı kapılarını kitapseverlere açtı. Ünlü şair ve düşünür Fuzuli'nin doğumunun 530. yılına ithaf edilen fuarın açılışına, Azerbaycan Kültür Bakanı Adil Kerimli (sol 2), Azerbaycan Bilimler Akademisi Başkanı İsa Habbibeyli (solda) ve çok sayıda kitapsever katıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal