Fava, bir diğer adıyla bakla ezmesi meze sofralarının olmazsa olmazı en vazgeçilmezi olarak bilinen bu muazzam lezzet son haliyle sizleri kenidisine hayran bırakacağına eminiz. Ülkemizde özellikle Ege bölgesinde yaygın olarak yapılan bu lezzeti mutlaka denemelisiniz.
MALZEMELER
300 gram iç bakla
1 adet soğan, 3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2-3 adet kesme şeker
Yarım demet dereotu
tuz
YAPILIŞI
Bakla, soğan, sarımsak, zeytinyağı ve kesme şekeri büyük bir tencereye koyun. Bakla yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan almadan hemen önce tuz koyun. Blenderden geçirip, doğranmış dereotu ekleyin. Başka bir kaba alarak soğumaya bırakın. Soğuyunca dilimleyip servis yapın. Şimdiden Afiyet olsun.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.