Bakir İzetbegoviç'ten İsrail'in Gazze Saldırılarına Sert Tepki

SDA Genel Başkanı Bakir İzetbegoviç, İsrail'in Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekti ve acil önlem alınması gerektiğini vurguladı.

16.10.2024-16:36 - (Son Güncelleme: 16.10.2024-16:36) Bakir İzetbegoviç'ten İsrail'in Gazze Saldırılarına Sert Tepki

Bakir İzetbegoviç'in Açıklamaları

Boşnak lider Bakir İzetbegoviç, Gazze'de yaşananların uluslararası toplum tarafından yeterince dikkate alınmadığını belirterek, "İsrail, Gazze'de korkunç bir soykırım gerçekleştiriyor" dedi.

İnsanlık Dramı

Demokratik Eylem Partisi (SDA) Genel Başkanı İzetbegoviç, "Binalar, içerisindeki insanlarla yerle bir ediliyor, kadınlar, çocuklar canlı canlı yakılıyor" diyerek durumun ciddiyetine dikkat çekti.

Uluslararası Tepki Eksik

İzetbegoviç, "Dünyanın gözü önünde Gazze'deki bu soykırıma sessiz kalınıyor" diyerek acilen harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Kapitalist Baskılar

İsrail'in saldırılarının Lübnan ve İran'a yönelmek istediğini ifade eden İzetbegoviç, "İsrail bir an evvel durdurulmalı. Yan yana barış içerisinde yaşayabilmeli insanlar" şeklinde konuştu.

Tarihsel Dersler

Faşizmin en kötü örneklerini yaşayan bir halkın bu durumdan ders almadığını belirten İzetbegoviç, kötülerin sonunda cezalandırılacağına olan inancını da dile getirdi.

Sonuç

Gazze'deki felakete karşı dünya çapında yeterli tepkilerin verilmediğini söyleyen İzetbegoviç, bu duruma derhal bir son verilmesi gerektiğini ifade etti.

Bosna Hersek'teki Demokratik Eylem Partisi (SDA) Genel Başkanı Bakir İzetbegoviç, İsrail'in...

Bosna Hersek'teki Demokratik Eylem Partisi (SDA) Genel Başkanı Bakir İzetbegoviç, İsrail'in Gazze'deki soykırımını ve sivillerin, çocukların canlı canlı yakılmasını AA muhabirine değerlendirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal