Bakanlıktan yeni berber kararı: Kadın kuaförleri muaf tutuldu

Ticaret Bakanlığı, daha önce açıklanan berber ve kuaförlerin Pazar günü kapalı olma kararının kadın kuaför ve güzellik merkezleri için geçerli olmadığını bildirdi.

27.08.2024-17:22 - (Son Güncelleme: 27.08.2024-17:22) Bakanlıktan yeni berber kararı: Kadın kuaförleri muaf tutuldu

Berber ve kuaförler için yeni karar. Ticaret Bakanlığı, 18 Ağustos 2022 tarihinde aldığı kararla, Türkiye genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftada bir gün kapalı olmasını zorunlu kıldı. Uygulama, 1 Temmuz 2024 itibarıyla yürürlüğe girerken, valilikler tarafından belirlenen kapalı günlerde faaliyet gösteren işletmelere idari yaptırım uygulanacağı açıklandı. Birçok ilde alınan karar doğrultusunda, bu işletmelerin pazar günleri kapalı kalması öngörüldü.

Kadın kuaförleri muaf tutuldu

Ancak pazar günü kapalı kalma kararı, kadın kuaförleri ve güzellik salonu işletmecileri arasında tepkiye neden oldu. 6 Ağustos'ta Ulus Zafer Anıtı önünde toplanan bir grup kadın kuaförü ve güzellik merkezi işletmecisi, bu uygulamaya karşı olduklarını dile getirdi.

Bakanlıktan yeni berber kararı: Kadın kuaförleri muaf tutuldu

Ticaret Bakanlığı, gelen tepkiler üzerine yaptığı açıklamada, kadın kuaförleri ve güzellik salonlarının pazar günü kapalı olma zorunluluğundan muaf tutulacağını duyurdu. Bakanlık açıklamasında, uygulamanın başladığı günden itibaren kadın kuaförleri ve güzellik salonlarının, kapalı oldukları günlerde düğün, nişan gibi özel etkinliklerden yeterince faydalanamadığını, bu durumun da tüketici memnuniyetini olumsuz etkilediğini belirtti. Ayrıca, turizm sezonlarının bölgesel farklılıklar göstermesi nedeniyle bu işletmelerin kapanmasının turizm potansiyelini sınırlayabileceği değerlendirildi.

Bu karar doğrultusunda, berberler pazar günleri kapalı kalmaya devam edecek, ancak kuaför ve güzellik salonları kendi belirleyecekleri bir gün izin yaparak pazar günleri hizmet vermeye devam edebilecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal