Bakanlıktan vurguna engel: Kitaplara yüzde 300 zam yapan 400 okula ceza verildi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kitaplara yüzde 300 zam yapan 400 özel okula gerekli cezaların verildiğini bildirdi.

19.09.2024-10:05 - (Son Güncelleme: 19.09.2024-10:05) Bakanlıktan vurguna engel: Kitaplara yüzde 300 zam yapan 400 okula ceza verildi

Özel okulların zam vurgununa Milli Eğitim Bakanlığı dur dedi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum'da öğretmenlerle buluştu ve kendisini takip eden gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tarihi mekanları ziyaret ederken Bakan Tekin, özel okullarda fahiş kitap fiyatları ve LGS soru iptali gibi önemli konular hakkında açıklamalarda bulundu.

400 Okula Fahiş Kitap Fiyatı Cezası

Özel okullarda kitap fiyatlarına yapılan zamlarla ilgili konuşan Bakan Tekin, yüzde 300'ün üzerinde zam yapan 400 okula ceza verildiğini belirtti. "Okullar kitapları öğrencilere verebilir, ancak bu kitapları sisteme girmeleri gerekiyor. Kitap fiyatlarının takibi ve denetimi için gerekli adımları attık. Bazı okullar, kitap ücretlerini EFT veya havale yoluyla alıyor; bu suçtur. Fahiş fiyat artışları için gerekli cezaları uyguladık," dedi.

LGS’de Soru İptali: 10 Bin Öğrenciyi Etkiledi

Bakan Tekin, mahkeme kararıyla iptal edilen LGS sorusunun yaklaşık 10 bin öğrenciyi etkilediğini belirterek, "İdare Mahkemesi soruyu iptal etti. Temyize gitseydik, öğrenciler daha da mağdur olabilirdi. Bu nedenle temyiz hakkından feragat ettik. Puanı yeniden hesaplanan öğrenciler, isterlerse bir üst tercihine kontenjan sınırına bakılmaksızın yerleştirilebilecekler. Mevcut okullarında kalmak isteyenler de kazanılmış hak olarak kabul edilecek," ifadelerini kullandı.

Bakanlıktan vurguna engel: Kitaplara yüzde 300 zam yapan 400 okula ceza verildi

Hayalet Sınıf Cezaları ve Açık Lise Düzenlemesi

Bakan Tekin, geçen yıl hayalet sınıf nedeniyle 500 okula ceza verildiğini vurgulayarak, "Lise sona geçen öğrenciler üniversite sınavı hazırlığı için açık liseye geçiyor ve merdiven altı kurslara gidiyordu. Bu kapıyı kapattık. Öğrenciler, 9. sınıftan sonra açık liseye geçip sınıfların doluluğunu etkiliyor ve başka öğrencilerin o sınıflara yerleşmesini engelliyordu. Bu tür yapılarla ilgili cezalarımızı uygulamaya devam edeceğiz," açıklamasında bulundu. (En Son Haber)

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal