Bakanlıktan Uşak açıklaması: Orman yangını kontrol altına alındı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Uşak’ta meydana gelen orman yangınının an itibariyle kontrol altına alındığını duyurdu.

20.06.2024-11:16 - (Son Güncelleme: 20.06.2024-11:16) Bakanlıktan Uşak açıklaması: Orman yangını kontrol altına alındı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Uşak'ta çıkan orman yangınının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarına geçildiğini açıkladı.

Bakan Yumaklı’dan açıklama

AA’da yer alan habere göre; Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Uşak'ta tarım arazileri ve ormanlık alanda çıkan Yangın hakkında bilgi verdi. Yumaklı, "Yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. İlk andan itibaren fedakarca çalışan orman teşkilatımızın ve diğer kurumların emeğine sağlık," dedi.

Bakanlıktan Uşak açıklaması: Orman yangını kontrol altına alındı

Dün akşamdan bu yana müdahale ediliyordu

Yangın, dün akşam saat 18.30 civarında Uşak'ın Akbulak köyü yakınlarında başladı. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangına 4 helikopter, 157 araç ve çok sayıda ekip müdahale etti. Uşak Vali Vekili Önder Can da yangın bölgesinde incelemelerde bulundu. Tehlike nedeniyle tahliye edilen 26 hane, alevlerin tehlikesinin geçmesiyle evlerine geri döndü. Gece boyunca karadan süren müdahale sabah saatlerinde havadan destekle devam etti.

Yangının başladığı Akbulak köyü ve çevresinde tarım arazileri ile ormanlık alanlar zarar gördü. Köprübaşı köyü Hacışerifler Mahallesi'nde 6 hane, Velibeyler Mahallesi'nde 10 hane ve Karaköse köyü Çamurak Mahallesi'nde 10 hane tedbir amaçlı boşaltıldı. Ekipler gece boyunca yangına karadan müdahale ederken, sabah saatlerinde havadan müdahale yeniden başladı.

Yangının kontrol altına alınmasıyla birlikte, bölgede soğutma çalışmalarına hız verildi. Bakan Yumaklı, yangının söndürülmesinde ve kontrol altına alınmasında görev alan tüm ekiplere teşekkür etti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal