Bakanlıktan açıklama geldi: 4 ilde orman yangınları kontrol altında

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir, Manisa, Balıkesir ve Kütahya’daki orman yangınlarının kontrol altına alındığını bildirdi.

19.07.2024-12:24 - (Son Güncelleme: 19.07.2024-12:24) Bakanlıktan açıklama geldi: 4 ilde orman yangınları kontrol altında

İzmir, Manisa, Balıkesir ve Kütahya’daki orman yangınları kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir Buca'daki Yangın da dahil olmak üzere tüm orman yangınlarının kontrol altına alındığını açıkladı. 

4 ilde orman yangınları kontrol altında

AA’da yer alan habere göre; Bakan Yumaklı'nın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Bakan Yumaklı, konuşmasına, İzmir Buca'daki yangın sırasında hayatını kaybeden işletme şefi Şahin Dönertaş'ı anarak başladı. Dönertaş'ın vatanı ve yeşil vatanı korumak için hayatını feda ettiğini belirten Yumaklı, ailesine, sevenlerine ve Orman Genel Müdürlüğü teşkilatına başsağlığı diledi.

Bakanlıktan açıklama geldi: 4 ilde orman yangınları kontrol altında

Yumaklı, dün itibarıyla 9 büyük risk grubunda yangın olduğunu ve toplamda 34 orman yangını ile 14 orman dışı yangınla mücadele ettiklerini ifade etti. Yangınların, Edirne, Bursa, Balıkesir, Manisa, Uşak, Kütahya, İzmir Foça, İzmir Bergama ve İzmir Buca gibi illeri etkilediğini vurguladı.

Bakan Yumaklı, İzmir Buca'daki yangının, yerleşim merkezlerine yakınlığı nedeniyle büyük bir tehdit oluşturduğunu belirtti ve şu an itibarıyla tüm yangınların kontrol altına alındığını duyurdu.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal