Bakanlık müjdeyi duyurdu: 40 dakikalık yol 6 dakikaya düşecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Van ile Hakkari arasındaki Güzeldere Geçidi’nin açılmasıyla birlikte ulaşım süresinin 40 dakikadan 6 dakikaya düşeceğini duyurdu.

27.08.2024-17:27 - (Son Güncelleme: 27.08.2024-17:27) Bakanlık müjdeyi duyurdu: 40 dakikalık yol 6 dakikaya düşecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Van ile Hakkari arasındaki yol çalışmalarıyla ilgili önemli bilgiler paylaştı. Bakan Uraloğlu, Güzelsu ile Başkale arasında yer alan 61 kilometrelik yolun 38 kilometrelik kısmını tamamladıklarını belirtti. Ayrıca, 3 bin 150 metre uzunluğundaki çift tüplü Güzeldere Tüneli’nin kazı destek çalışmalarının geçtiğimiz aylarda tamamlandığını hatırlatan Uraloğlu, tünelin nihai beton kaplama çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Uraloğlu, "Van-Hakkari yönündeki tüpte sona yaklaştık, diğer tüpte ise yapım çalışmalarımız devam ediyor. Bu tünel sayesinde, daha önce 40 dakikada geçilen 32 virajlı güzergah, 6 dakikaya inecek ve yol 1 kilometre kısalacak" dedi.

Van ile Hakkari arası 6 dakikaya düşecek

Bakan Uraloğlu, bölgedeki ulaşım ağını güçlendirmek amacıyla yapılan çalışmalara da değinerek, Van ile Hakkari arasındaki devlet yolunun, Esendere, Umurlu ve Üzümlü gibi sınır kapılarıyla bağlantıyı sağladığını ve bu sayede yurtdışı ticaretine katkı sunduğunu belirtti. "61 kilometrelik yolun 38 kilometrelik bölümünü bitümlü sıcak karışım kaplamalı olarak tamamladık. Kalan kesim üzerinde çalışmalarımız sürüyor," diye ekledi.

Bakanlık müjdeyi duyurdu: 40 dakikalık yol 6 dakikaya düşecek

Güzeldere Tüneli’nde sona yaklaştıklarını belirten Uraloğlu, tünelin bağlantısını sağlayacak varyant kesiminde de bölünmüş yol ve bitümlü sıcak kaplama çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, Akaryakıt ve zamandan yıllık 145,7 milyon lira tasarruf sağlanacağını vurgulayan Bakan Uraloğlu, tünelin bölgedeki ulaşımı önemli ölçüde rahatlatacağını ifade etti.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal