Bakanlık müjdeli haberi duyurdu: 12 ay boyunca kesintisiz ödenecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ihtiyaç sahibi ailelere yapılan destek ödemelerinin 1 yıl daha devam edeceğinin müjdesini verdi. Bakan Göktaş, yeni ödeme tutarının aylık 2210 TL olduğunu ifade etti.

13.08.2024-17:19 - (Son Güncelleme: 13.08.2024-17:19) Bakanlık müjdeli haberi duyurdu: 12 ay boyunca kesintisiz ödenecek

Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri 1 yıl daha uzatıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı'nın pandemi döneminde başlatıldığını ve programın ilk aşamasının 12 ay sürdüğünü hatırlattı. Bakan Göktaş, geçen yıl programın bir yıl daha uzatıldığını ve yardımların 2024 yılının sonuna kadar devam edeceğini duyurdu.

İhtiyaç sahiplerine 12 ay daha ödeme yapılacak

Aydınlık’ta yer alan habere göre; Bakan Göktaş, program kapsamında ilk ödemelerin 9 Ağustos'ta başladığını ve yıl boyunca her ay düzenli olarak devam edeceğini belirtti. Ayrıca, daha önce başvurmamış olan vatandaşların yeni başvurularını yapabileceğini ve uygunluk şartlarını karşılamaları halinde yardımdan faydalanabileceklerini ifade etti.

Bakanlık müjdeli haberi duyurdu: 12 ay boyunca kesintisiz ödenecek

Aylık ödeme tutarı 2210 TL

Türkiye Aile Destek Programı çerçevesinde ailelere, gelir düzeyi ve çocuk sayısı gibi kriterlere bağlı olarak değişen miktarlarda yardımlar sağlanacak. Aileler, aylık ortalama 2.210 TL'ye kadar destek alabilecek ve bu yardımlara elektrik tüketim desteği de dahil olacak. Bakan Göktaş, bu desteklerin, zorlu ekonomik koşullarla mücadele eden aileler için önemli bir rahatlama sağlayacağını vurguladı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal