Bakanlık duyurdu: Berber, kuaför ve güzellik salonları için yeni karar

Berber, kuaför ve güzellik salonları için yeni bir karar alındı. Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada artık söz konusu salonların haftanın 1 günü kapalı olması bulundukları yerin valilikleri tarafından belirlenecek.

01.07.2024-10:01 - (Son Güncelleme: 01.07.2024-17:05) Bakanlık duyurdu: Berber, kuaför ve güzellik salonları için yeni karar

Ticaret Bakanlığı, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olma uygulamasının bugünden itibaren yürürlüğe girdiğini duyurdu. Karar kapsamında artık söz konusu salonların haftanın 1 günü kapalı olması bulundukları yerin valilikleri tarafından belirlenecek.

Kararı valilikler verecek

Mynet’te yer alan habere göre; Bakanlık, yaptığı yazılı açıklamada, sektör paydaşlarının taleplerini dikkate alarak, 18 Ağustos 2022 tarihinde ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde karar aldığını hatırlattı.

Bakanlık duyurdu: Berber, kuaför ve güzellik salonları için yeni karar

Açıklamada, kapalı olunacak günün belirlenmesi sürecinde, her ilin sektörel yapısı, işletme profili ve tüketici tercihleri göz önünde bulundurularak valiliklerle iş birliği yapıldığı belirtildi. Bakanlık çalışmaların tamamlandığına dikkat çekerek, uygulamanın 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe gireceği ve işletmelerin valiliklerce belirlenen günlerde kapalı olmaması durumunda idari yaptırım uygulanacağını vurguladı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal