Bakan Yumaklı: Yangınlarla Mücadelede Türkiye ABD'den Sonra İkinci, İzmir'deki Yangına 5 Dakikada Müdahale Ettik

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 24 TV'de TürkMedya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel'in sorularını yanıtladı ve son dönemdeki orman yangınlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

22.08.2024-12:56 - (Son Güncelleme: 22.08.2024-13:01) Bakan Yumaklı: Yangınlarla Mücadelede Türkiye ABD'den Sonra İkinci, İzmir'deki Yangına 5 Dakikada Müdahale Ettik

Bakan Yumaklı, Türkiye'nin yangınlarla mücadelede ABD'den sonra ikinci sırada olduğunu ve bu süreçte İHA'ların etkin bir şekilde kullanıldığını vurguladı. Ayrıca, İzmir'deki yangına sadece 5 dakikada müdahale ettiklerini ve genel olarak yangınlara müdahale süresinin 10 dakikayı geçmediğini belirtti.

KKM Çözülmesiyle Yabancı Para Mevduatı Sadece 3,3 Milyar Dolar Artış Gösterdi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın verilerine göre, son iki ayda Kur Korumalı Mevduat'tan 14 milyar dolarlık çözülme yaşanırken, yabancı para mevduatında sadece 3,3 milyar dolarlık bir artış gözlemlendi. TCMB'nin yayınladığı analizde, yabancı para mevduatındaki artışın KKM bakiyesindeki düşüşle uyumlu olduğu ve tasarruf sahiplerinin lira tercihlerinin sürdüğü belirtildi.

Türkiye'nin İHA'ları Yangın Müdahale Süresini 45 Dakikadan 11 Dakikaya İndirdi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangınlarla mücadelede Türkiye'nin uluslararası alandaki başarısını öne çıkardı. Yumaklı, İHA kullanımıyla yangına müdahale süresinin 45 dakikadan 11 dakikaya indirildiğini ve bu yıl hedeflerinin bu süreyi 10 dakikaya çekmek olduğunu ifade etti. Bakan Yumaklı, 306 yangına müdahalede bulunduklarını ve bu süreçte 130 bin gönüllünün görev aldığını da açıkladı.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal