Bakan Yumaklı tarih verdi: Gıda sahtekarlıkları ifşa edilecek

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gıda sahtekarlığı yapan firmaların neden yayınlanmadığına dair oluşturulan gündemin 1 Ekim’den itibaren gündemden kalkacağını söyledi.

24.09.2024-09:36 - (Son Güncelleme: 24.09.2024-09:36) Bakan Yumaklı tarih verdi: Gıda sahtekarlıkları ifşa edilecek

Gıda sahtekarlığı yapan firmalara karşı yeni hamle. Tarım Bakanlığı, gıda güvenliğini sağlamak ve vatandaşların güvenli gıdaya erişimini temin etmek amacıyla denetimlerini sıklaştırıyor. Bakanlık, sahteciliğin önüne geçmek için sektör bazlı denetimlerini yoğunlaştırarak sahte gıda üreticilerine göz açtırmıyor.

Gıda Güvenliği Bakanlığın Kırmızı Çizgisi

Sabah’ta yer alan habere göre; Gıda güvenliğine ilişkin açıklamalarda bulunan Tarım Bakanı Yumaklı, gıda güvenliğinin Bakanlığın kırmızı çizgisi olduğunu vurguladı. 2024 yılında toplam 854 bin 694 denetim gerçekleştirildiğini belirten Bakan Yumaklı, bu denetimlerin sonucunda 14 bin 237 işletmeye idari para cezası kesildiğini ve 339 işletme hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu kaydetti.

Bakan Yumaklı tarih verdi: Gıda sahtekarlıkları ifşa edilecek

Sahtekârlık Yapan Firmalar İfşa Edilecek

Bakan Yumaklı, gıda güvenliğinde yeni bir döneme geçileceğini belirterek, kamuoyunda sıkça sorulan “Sahtekârlık yapan gıda firmaları neden yayınlanmıyor?” sorusuna da açıklık getirdi. 1 Ekim’de başlayacak yeni dönemde, gıda sahtekârlarının ifşa edileceğini belirten Yumaklı, bu konuda önemli adımlar atılacağını duyurdu.

Denetimler Sıklaşacak, Operasyonlar Devam Edecek

Bakan Yumaklı, yıllık ortalama 1.3 milyon denetim yapıldığını ve rutin denetimlerin dışında sektör bazlı özel denetimlerin de yürütüldüğünü açıkladı. Sahtecilik yapanlara yönelik ciddi operasyonların yapıldığını ve bu operasyonların artarak devam edeceğini belirten Yumaklı, gıda sahtekârlığına karşı tavizsiz bir mücadele sergileneceğinin altını çizdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal