Bakan Yerlikaya’dan "Kahramanlar" ve "Bozdoğan" açıklaması: “667 mağara, sığınak ve depo imha edildi!”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terörle mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin kırsalda eylem yapmak amacıyla mağara ve sığınaklara sakladıkları çeşitli silah, mühimmat ve patlayıcıların yok edilmesine yönelik "BOZDOĞAN-19" operasyonlarının başarıyla tamamlandığını duyurdu.

01.04.2024-09:32 - (Son Güncelleme: 01.04.2024-14:12) Bakan Yerlikaya’dan "Kahramanlar" ve "Bozdoğan" açıklaması: “667 mağara, sığınak ve depo imha edildi!”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yapılan operasyonlarda, 4 ilde 22 mağara, sığınak ve barınma alanının imha edildiğini belirtti. Operasyonlarda ele geçirilen silah, mühimmat ve patlayıcıların da etkisiz hale getirildiğini ifade etti. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Yerlikaya, teröristlerin kırsal bölgelerdeki saklanma ve eylem hazırlığı yaptıkları noktalara yönelik gerçekleştirilen "BOZDOĞAN-19" operasyonlarının, terör örgütlerine karşı etkili bir mücadele sergilediğini vurguladı.

Operasyonların başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinde emeği geçen güvenlik güçlerine teşekkür eden Bakan Yerlikaya, terörle mücadelede kararlılıkla devam edileceğini ve Türkiye'nin birlik ve beraberlik içinde terörle mücadelede her türlü tehdide karşı önlem alacağını belirtti.

107 TİM ve 1445 personel katıldı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde Şırnak, Diyarbakır, Siirt ve Hakkari'de gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Bakan Soylu, operasyonlara Jandarma Özel Harekat (JÖH), komando birlikleri ve güvenlik korucularından oluşan 107 TİM ile 1445 jandarma personelinin katıldığını bildirdi.

Operasyonlarda, Jandarma SİHA (Savaş İnsansız Hava Aracı) ile ATAK helikopterlerinin de destek verdiğini belirten Bakan Yerlikaya, bu güvenlik güçlerinin koordineli çalışması sayesinde terörle mücadelede etkin bir başarı elde edildiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Şırnak merkez, Uludere, Silopi, Lice, Eruh ilçesi kırsalı ve Yüksekova kırsalında düzenlenen 'Bozdoğan-19' operasyonu sonucunda, 19 roketatar mühimmatı, 16 roketatar sevk fişeği, RPD makineli tüfek, 10 el bombası, EYP, 105 pil bloğu, (EYP hazırlamak üzere kullanılan) 3 fünye, AK-47 piyade tüfeği, 5 AK-47 piyade tüfeği şarjörü, 444 mühimmat, 4 tüp, 2 akü, 84 pil ile çok sayıda örgütsel doküman, mutfak, sağlık ve yaşam malzemeleri ele geçirildi. Terör örgütünün lojistik amaçlı kullanmak ve eylem yapmak için hazırladığı sığınaklar tek tek tespit edilip imha edildi."

Bakan Yerlikaya, operasyonlarda teröristlere ait 22 mağara, sığınak ve barınma alanının imha edildiğini vurgulayarak, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki teröristlerin inlerini bir bir başlarına yıkıyoruz, yıkmaya da devam edeceğiz. Tek bir hedefimiz var, o da son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmadan, duraksamadan mücadele etmek. Operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle." dedi.


667 mağara, sığınak ve depo imha edildi

Bakan Yerlikaya, ‘bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin kırsaldaki kış yapılanması’ ve ‘eylem amaçlı patlayıcıların yok edilmesine’ yönelik 1 Haziran 2023 - 31 Mart 2024 tarihleri arasında düzenlenen "Kahramanlar" ve "Bozdoğan" operasyonları ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Operasyonlarında, 667 mağara, sığınak ve depo imha edildi. Bombalı eylemler için hazırlanan 1 ton 662 kilogram amonyum nitrat patlayıcı, 77 plastik patlayıcı C4, 180 mayın, EYP, 80 bin 398 muhtelif çap ve ebatta mühimmat ile fişek, 10 bin 644 ağır silah mühimmatı, (RPG-7, bombaatar, havan ve uçaksavar mühimmatı) 1030 el bombası, 36 roketatar, havan, bombatar, uçaksavar, lav silahı, 340 uzun namlulu silah, 198 tabanca ve 163 av tüfeği ele geçirildi."


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal