Bakan Yerlikaya'dan Acı Tablo! Bayram Tatili Kaç Kişinin Hayatına Sebep Oldu?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin ilk dört gününde meydana gelen kazalarda hayatını kaybeden kişi sayısının 26'ya, yaralı sayısının ise 5 bin 345'e yükseldiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya, X hesabından yaptığı açıklamada trafik kazalarının acı bilançosunu kamuoyuyla paylaştı.

19.06.2024-11:20 - (Son Güncelleme: 19.06.2024-11:20) Bakan Yerlikaya'dan Acı Tablo! Bayram Tatili Kaç Kişinin Hayatına Sebep Oldu?

Bayram tatilinin ilk üç gününde meydana gelen kazalarda 22 kişinin hayatını kaybettiğini ve 4 bin 43 kişinin yaralandığını belirten Bakan Yerlikaya, tatilin dördüncü günüyle birlikte bu sayıların arttığını ifade etti. Bakan Yerlikaya, "Bayram tatilinin ilk dört gününde (Cumartesi, Pazar, Pazartesi ve Salı) maalesef 26 kişi hayatını kaybetti. 5 bin 345 kişi ise yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." dedi.

Trafik Kurallarına Dikkat Çağrısı

Bakan Yerlikaya, trafik kazalarının önüne geçmek için vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Trafik kurallarına uyulmasını, aşırı hız yapılmamasını ve emniyet kemerlerinin mutlaka takılmasını isteyen Yerlikaya, trafik güvenliğinin önemine dikkat çekti. Açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Bayram tatili süresince trafik kazalarını en aza indirmek için tüm sürücülerimizin trafik kurallarına riayet etmeleri gerekmektedir. Aşırı hız, dikkatsizlik ve emniyet kemeri takmamak gibi hatalar kazalara davetiye çıkarıyor. Herkesin bu konuda hassasiyet göstermesi gerekiyor."

Önlemler ve Denetimler

İçişleri Bakanlığı, bayram tatili boyunca trafik denetimlerini artırarak olası kazaların önüne geçmeyi hedefliyor. Bakanlık, özellikle yoğun trafikte sürücülerin dikkatli olmaları ve trafik ekiplerinin uyarılarına uymaları gerektiğini vurguluyor. Tatil süresince kara yollarında sıkı denetimler yapılacak ve trafik ihlallerine karşı ağır yaptırımlar uygulanacak.

Bu acı bilançonun bir daha yaşanmaması için tüm vatandaşların trafik kurallarına harfiyen uyması gerektiğini belirten Bakan Yerlikaya, bayram tatilinin kalan günlerinde de herkesin daha dikkatli olmasını istedi.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal