Bakan Yerlikaya, Hatay'da 130 Bin Konut Anahtar Teslim Töreninde Konuştu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay'da yapılan konut teslim töreninde terörle mücadele ve iyileştirme çalışmalarını vurguladı.

26.10.2024-17:39 - (Son Güncelleme: 26.10.2024-17:39) Bakan Yerlikaya, Hatay'da 130 Bin Konut Anahtar Teslim Töreninde Konuştu

Bakan Yerlikaya'dan Önemli Açıklamalar

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Yeniden Daha Güçlü Anadolu" projesi kapsamında düzenlenen 130 Bin Konut Anahtar Teslim Töreni'nde yaptığı konuşmada, ülkenin barış ve kardeşliğine yönelik tehditlere karşı kararlılıkla mücadele ettiklerini belirtti.

Teröre Geçit Yok

Yerlikaya, "Ülkemizin barış ve esenliğine pusu kuran tüm hainler, inlerine girdiğimiz, karanlık dünyalarını başlarına yıktığımız eli kanlı teröristler, hangi deliğe saklanırlarsa saklansınlar, onlar için kurtuluş yok," şeklinde konuştu.

Depremin Yıkıcı Etkileri ve İyileştirme Çabaları

Hatay'ın, 6 Şubat 2023'te büyük yıkımlara neden olan depremle karşı karşıya kaldığını anımsatan Yerlikaya, "Asrın felaketini asrın birlikteliğine dönüştürdük. El birliğiyle dünyanın en büyük iyileştirme operasyonunu hayata geçirdik," diye ifade etti.

Bakan Yerlikaya, bugün 29 bin 311 konutun kuralarını çekip anahtarlarını hak sahiplerine teslim edeceklerini de kaydetti. Bugüne kadar 101 bin 254 konutu teslim ettiklerini belirten Yerlikaya, yıl sonuna kadar toplam 200 bin konut hedeflediklerini vurguladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ün Görüşleri

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Hatay'ın bina stoğunun önemli bir kısmını kaybettiğini hatırlatarak, önümüzdeki yıl rezerv alanları ve hak sahipliği konularını çözeceklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hatay'a özel bir önem verdiğini vurgulayan Öntürk, şehrin hızlı bir şekilde ayağa kaldırılacağına dair sözler verdi.

Yerlikaya, Hataylılara yeni konutlarının hayırlı olmasını dileyerek, bu sürecin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal