Bakan Yerlikaya duyurdu: Turuncu ve gri kategorisindeki teröristler avlandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şırnak’ta yapılan Bozdoğan-44 operasyonlarında 1’i turuncu ve 2’si gri kategoride yer alan 4 terörist etkisiz hale getirildi.

21.06.2024-12:22 - (Son Güncelleme: 21.06.2024-14:52) Bakan Yerlikaya duyurdu: Turuncu ve gri kategorisindeki teröristler avlandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi kırsalında icra edilen BOZDOĞAN-44 operasyonlarında, 1'i turuncu kategoride ve 2'si gri kategoride yer alan toplam 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Turuncu ve gri listedeki teröristler etkisiz hale getirildi

Akşam’da yer alan habere göre; Operasyon kapsamında, Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçakları, ATAK taarruz helikopterleri ve J-SİHA destekli jandarma özel harekat birlikleri, jandarma komando timleri ve güvenlik korucuları tarafından teröristlerle sıcak temas sağlandı. Çatışma sırasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristler silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Bakan Yerlikaya duyurdu: Turuncu ve gri kategorisindeki teröristler avlandı

Teröristlerin kimlikleri de açıklandı; "Brüsk" kod adlı Basri Cin'in İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesi'nde "turuncu" kategoride, "Rüstem" kod adlı Sefer Temel ile "Kamuran Gever" kod adlı Yılmaz Sala'nın ise "gri" kategoride yer aldığı belirlendi.

Teröristlerin, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi kırsalında gerçekleştirdikleri silahlı saldırılar ve EYP'li saldırılar sonucu güvenlik görevlileri ve sivil vatandaşların şehit ve yaralanmasına neden oldukları tespit edildi.

Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal