Bakan Yerlikaya Duyurdu: Bayram Tatilinde Acı Bilanço Üçe Katladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin ilk üç gününde meydana gelen trafik kazalarında hayatını kaybeden kişi sayısının 22'ye, yaralı sayısının ise 4 bin 43'e yükseldiğini açıkladı.

18.06.2024-11:57 - (Son Güncelleme: 18.06.2024-12:24) Bakan Yerlikaya Duyurdu: Bayram Tatilinde Acı Bilanço Üçe Katladı

Bakan Yerlikaya, X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı açıklamada, "Bayram tatilinin ilk 3 gününde (Cumartesi, Pazar ve Pazartesi) maalesef 22 kişi hayatını kaybetti. 4 bin 43 kişi ise yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Trafik Kurallarına Dikkat Çekti

Bakan Yerlikaya, vatandaşları trafik kurallarına uymaya davet ederek, aşırı hız yapılmaması, emniyet kemerlerinin mutlaka takılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, dikkatli ve sabırlı olunması, yorgun veya uykusuz araç kullanılmaması konusunda da uyarılarda bulundu.

Bayram Tatilinde Trafik Yoğunluğu

Bayram tatili boyunca trafik yoğunluğunun artması nedeniyle, emniyet güçleri ülke genelinde trafik denetimlerini sıklaştırdı. Ancak buna rağmen, kazaların sayısında artış yaşandı. Bakanlık yetkilileri, kazaların en sık yaşandığı bölgelerde ek önlemler alarak, sürücülerin dikkatli olmaları için çeşitli kampanyalar ve uyarılar düzenlemeye devam ediyor.

Hayatını Kaybedenlere Rahmet, Yaralılara Acil Şifa

Bayram tatilinde meydana gelen kazalarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Bakan Yerlikaya, yaralılara da acil şifalar temenni etti. Bakanlık, trafik kazalarının önlenmesi için çalışmalarını sürdüreceğini ve vatandaşların güvenliği için gerekli tüm önlemlerin alınacağını belirtti.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal