Bakan Uraloğlu’ndan Instagram açıklaması: Erişim engeli ne zaman kalkacak?

BTK’nın sosyal medya platformu Instagram’a erişim engeli getirmesi hakkında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Net bir şekilde hassasiyetlerimiz belli. Oradaki eksiklikler belli. O eksiklikleri giderdikleri an yani diyelim ki bir saat sonra biz o engeli kaldırmış olacağız" ifadelerini kullandı.

03.08.2024-10:21 - (Son Güncelleme: 03.08.2024-10:21) Bakan Uraloğlu’ndan Instagram açıklaması: Erişim engeli ne zaman kalkacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram erişim engeli ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram'a getirilen erişim engeli hakkında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ve ülkenin belirlediği kurallar, değerler ve hassasiyetler bulunduğunu vurguladı.

Platformların mevzuatlara uyması gerekiyor

Uraloğlu, Türkiye dışında faaliyet gösteren ancak ülkede temsilcilikleri bulunan bazı sosyal medya platformları olduğunu belirtti. Bu platformlardan, belirli kurallar, kanunlar, yönetmelikler ve mevzuatlara uymalarını beklediklerini ifade etti. Ancak, zaman zaman yapılan uyarılara rağmen bu kurallara uyulmasında bazı problemler yaşandığını söyledi.

Bakan Uraloğlu’ndan Instagram açıklaması: Erişim engeli ne zaman kalkacak?

Katalog suçlarından dolayı bu kararı aldık

Uraloğlu, en son katalog suçları kapsamında platformu uyardıklarını, ancak gerekli karşılığı bulamadıkları için erişim engeli getirdiklerini açıkladı. Şöyle devam etti:

"Özellikle hem kanuni olarak koyduğumuz kurallar hem de bazı toplumsal hassasiyetlerimizi dikkate almadıkları takdirde biz de gerekli müdahaleleri yapmak zorunda kalıyoruz. Bu anlamdaki vatandaşımızın hissiyatını da doğru yönetmeye çalışıyoruz. Türkiye temsilcisi olan şu andaki ilgiliyle beraber arkadaşlarımız görüşme halinde. Hassasiyetlerimiz net bir şekilde belli. Oradaki eksiklikler belli. O eksiklikleri giderdikleri an, diyelim ki bir saat sonra, biz o engeli kaldırmış olacağız. Ancak burası bağımsız bir ülke. Kanunları ve kuralları olan bir ülke. Herkesin de bu kanunlara, bu kurallara uymasını istiyoruz net olarak."

Uraloğlu, Türkiye'nin kurallarına uyulması gerektiğini vurgularken, erişim engelinin platformun eksiklikleri giderdiğinde kaldırılacağını belirtti.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal