Bakan Uraloğlu resmen duyurdu: 200 milyar dolar yatırım yapacağız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2002 yılından bu yana AK Parti döneminde 277 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdiklerini ve 2053 yılına kadar iletişim ve ulaştırma alanlarında 200 milyar dolar daha yatırım yapacaklarını söyledi.

24.08.2024-10:24 - (Son Güncelleme: 24.08.2024-10:24) Bakan Uraloğlu resmen duyurdu: 200 milyar dolar yatırım yapacağız

Bakan Uraloğlu’ndan dev yatırım açıklaması. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin coğrafi konumunun ticaret ve gelişim açısından büyük bir avantaj sağladığını belirterek, "Sadece 4 saatlik uçuş mesafesinde 67 ülkeye ve yaklaşık 1,5 milyar insana ulaşabiliyoruz. Bu, ticaretimiz için büyük bir fırsat." dedi.

Kayseri’de çeşitli programlara katılan Bakan Uraloğlu, Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ettikten sonra, oda, borsa, OSB ve belediye başkanları ile bir araya geldi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen istişare toplantısında konuşan Uraloğlu, ulaştırma ve iletişim altyapısına yapılan yatırımların önemine değindi.

200 Milyar Dolarlık Yeni Yatırım Planı

AA’nın haberine göre; Bakan Uraloğlu, AK Parti hükümetleri döneminde 2002 yılından bu yana ülke genelinde 277 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdiklerini belirtti. 2053 yılına kadar ise ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 200 milyar dolar daha yatırım yapılmasının planlandığını açıkladı. Uraloğlu, 2002’de 6 bin 101 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunun bugün 30 bin kilometrelere ulaştığını ve bu ay açılan Çukurova Bölgesel Havalimanı ile Türkiye’nin 58. havalimanını hizmete sunduklarını belirtti.

Bakan Uraloğlu resmen duyurdu: 200 milyar dolar yatırım yapacağız

Türkiye, Stratejik Bir Geçiş Koridoru Üzerinde

Türkiye’nin, önemli geçiş koridorlarında yer aldığını vurgulayan Uraloğlu, "Türkiye tam bir geçiş koridorunda. Her 15 saniyede bir uçak Türkiye üzerinden geçiyor. Bu yoğunluk, ticaret ve gelişim açısından büyük bir fırsat sunuyor." diye konuştu. Ayrıca, yükte hafif, pahada ağır ürünler üretmenin önemine değinen Bakan, geçen ay uzaya gönderilen yerli ve milli Türksat 6A uydusunun bu alandaki başarının bir örneği olduğunu ifade etti.

Bakü-Tiflis-Kars Demir Yolu ve Zengezur Koridoru

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin önemli demir yolu projeleri üzerinde çalıştıklarını da dile getirerek, "Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hattına alternatif olarak Zengezur Koridoru'nu hayata geçireceğiz ve bu çalışmalar başladı." dedi.

Kayseri’de yapılan ulaşım ve iletişim yatırımlarına da değinen Bakan Uraloğlu, 2002 yılından bu yana Kayseri’ye 61,2 milyar liralık yatırım yapıldığını belirtti. AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ise Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı projesine emeği geçenlere teşekkür etti.

Programın basına kapalı devam eden bölümünde Uraloğlu, AK Parti ve MHP İl Başkanlıklarını da ziyaret etti.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal